Hyppää sisältöön

2.3.2017

Huijattiin töihin Sysartille – lähettää terveiset autiolta saarelta

Kirjoittaja: Sysart

Tässä blogisarjassa sysartilaiset vastaavat huolellisesti hatusta vedettyihin kysymyksiin omasta elämästään, työskentelystä Sysartilla sekä elämän tarkoituksesta (42). Työntekijöitä ei vahingoitettu prosessin aikana. Ainakaan fyysisesti.*

Tänään piinapenkissä designer Juuli Kiiskinen.

Kuka olet ja mitä teet?

Olen Juuli Kiiskinen ja teen Sysartilla markkinointia, designer-hommia ja oikeastaan mitä tahansa, mikä vie firmaa eteenpäin.

Miten olet päätynyt töihin Sysartille?

Päädyin Sysartille reilu vuosi sitten veljeni huijaamana. Hän oli silloin – ja on edelleen – Sysartilla devaajana. Aluksi jännitti, miten meillä synkkaa työkavereina. Epäilyksistä huolimatta hyvin on mennyt ja ollaan vain yhtä riitaa rikkaampia.

Kannattiko?

Kannatti – ehdottomasti.

Mikä on tähän mennessä ollut mielenkiintoisin työtehtävä, jossa olet ollut mukana?

Mielenkiintoisin työtehtävä on ollut sisäinen strategiatyö. Vaikka käsien heiluttelu tuntuu joskus turhauttavalta ja siltä, ettei se vie mihinkään, on ollut hienoa nähdä, että eteenpäin on kuitenkin tultu. Kun valmiita vastauksia ei ole, ollaan todella lähellä varmaan jokaisen epämukavuusaluetta. Se kasvattaa tiiminä, työntekijänä ja etenkin ihmisenä.

Sysartin nettisivuilla kerrotaan, että Sysartilla on “yhteinen ja reilu palkkamalli”. Mitä sillä tarkoitetaan?

Yhteinen palkkamalli tarkoittaa yhdessä päätettävää, avointa ja tasapuolisen reilua palkkamallia. Palkka määräytyy osaamis-, aktiivisuus- sekä vastuutason mukaan. Se, millä tasolla kukin henkilö on, määritellään yhdessä niiden työkavereiden kanssa, joiden kanssa tehdään eniten töitä. Palkkamalli ei tietenkään ole täydellinen, eikä tule sitä ikinä olemaankaan. Tärkeintä on se, että sitä pyritään jatkuvasti parantamaan yhdessä ja läpinäkyvästi.

Jatka lausetta: Sysart on…

…johdon rautaisen kurin ohjaama hierarkkinen ja jähmeä korporaatio.

Millaisia terveisiä lähettäisit työkavereillesi autiolta saarelta?

Älkää missään nimessä lähettäkö apua, täällä on niin ihanan lämmintä! Löysin yhden palmun alta käyneitä kookospähkinöitä. Ajattelin korkata ne illalla. Yksijalkainen lokki pitää minulle seuraa. Joskus se nokkii kiviä rytmissä, joka kuulostaa näppäimistöltä. Silloin ikävöin teitä.

Kenen kannattaa hakea Sysartille töihin?

Sellaisen, joka uskoo nauttivansa pienen organisaation meiningistä ja vähän hulluista työkavereista.

Mitä tulevan työkaverin olisi hyvä tietää ennen ensimmäistä työpäivää?

Meillä on käytössä yhdessä sovittu turvasana: kameli. Sen saa sanoa milloin tahansa kun kokee, että läpät lähtevät niin sanotusti lapasesta.

Edellinen haastateltava kysyi: Oletko nähnyt mun laturia?

En.

*eksistentiaalista kriisiä ei lasketa!


Painavaa asiaa kevyellä otteella! TILAA BLOGIKIRJOITUKSET SÄHKÖPOSTIISI

Kirjoittaja: Juuli Kiiskinen


Lue seuraavaksi: