Hyppää sisältöön

26.7.2017

Peloton koodari Mikko modernisoi stackia STRIKE FORCE -tiimissä

Kirjoittaja: Mikko Ankkala

Tässä blogisarjassa sysartilaiset vastaavat huolellisesti hatusta vedettyihin kysymyksiin omasta elämästään, työskentelystä Sysartilla sekä elämän tarkoituksesta (42). Työntekijöitä ei vahingoitettu prosessin aikana. Ainakaan fyysisesti.*

Tänään valokeilassa ATK-ohjelmoija Mikko Ankkala.

Kuka olet ja mitä teet?

Olen Mikko Ankkala, 24-vuotias intohimoinen ohjelmistokehittäjä. Olen aika vasta valmistunut luonnontieteiden kandidaatiksi Helsingin yliopistolta, tietojenkäsittelytieteen laitokselta.

Päätin, että opiskelu saa nyt joksikin aikaa riittää, ja haluan päästä työelämään kokemaan, miltä tuntuu todellinen ohjelmistokehitys. Tulin Sysartille omasta osaamisestani vakuuttuneena, valmiina kohtaamaan minkä tahansa haasteen. Ja syvään päätyynhän minut heitettiin.

Kenties juuri (tyhmän)rohkeasta asenteestani johtuen minut sijoitettiin suoraan STRIKE FORCE -tiimiin, jossa olen nyt toiminut Full Stack -developerina kolmisen kuukautta.

Kyseessä on eräänlainen pelottomien koodareitten iskujoukko, joka joutuu kosketuksiin kaikista vaativimpien koodipohjien kanssa. Legacy on silmiinpistävää. Uutta pitää luoda samalla kun vanhaa korjata. Silti halu modernisoida stackia on kova.

Sanovat, että näytän enemmän Back End kuin Front End -developerilta. Siinä on totuuden siemen, sillä ainakaan kaikista visuaalisimmin orientoitunutta käyttöliittymäsuunnittelijaa minusta ei saa.

Kuitenkin minulla on vahva kiinnostus myös moderneja Front End -frameworkejä kohtaan. Haluan luoda hyvää, kaunista ja ylläpidettävää koodia.

Miten olet päätynyt töihin Sysartille?

Kuulin koko firmasta ekaa kertaa kun Petri (toimitusjohtaja) laittoi sähköpostia ja pyysi haastatteluun. Kävin paikan päällä toteamassa, että tarjotut puitteet työskentelyyn – kuten minigolf-rata ja ehtymätön cola-varasto – olivat sen verran houkuttelevat, että pitihän tänne jäädä.

Onko mielikuva (Sysartilla työskentelystä) vastannut tähän mennessä todellisuutta, vai tuntuuko olo huijatulta?

Olosuhteet työskentelyyn eivät juuri voisi olla paremmat. Työyhteisö on mukava ja toivottanut minut lämpimästi tervetulleeksi. Myös tarjotut työvälineet ovat erinomaiset.

Hommahan toimii niin, että työntekijälle annetaan vapaus valita työvälineeksi suunnilleen mitä haluaa. Käytännössä kävin ennen ensimmäistä työpäivää kaupassa katselemassa läppäreitä, ja valitsin itselleni ohuen Lenovon huippuspekseillä.

Ensimmäisten viikkojen aikana päätin myös hankkia itselleni jäätävän kokoisen 43 tuuman 4K-näytön.

img_5090.jpg

Mikko ja elämää suurempi näyttö.

Mitä olisi ollut hyvä tietää ennen ensimmäistä työpäivää?

Olisi varmaan pitänyt tarjota Petrille Geishaa. Tämä oli firman sisäinen juttu. Nyt pitäisi varmaan keksiä jotain muuta.

Joko olet tutustunut Porolordin puujalkavitseihin, ja jos olet, mikä niistä on suosikkisi?

Näitähän kuulee joka päivä jatkuvasti, joten yksittäistä suosikkia on hankala valita. Ehkäpä yksi hänen mieleenpainuvimmista heitoistaan oli se, kun hän totesi minun olevan firman ainoa työntekijä, jolla on toistaiseksi enemmän näyttöä pöydällä kuin tuolilla.

Mikä on ollut yllättävin työtehtävä ensimmäisten viikkojen aikana?

Tiedättekös, olin joskus aikaisemmin sellaisessa ympäristössä, jossa sateli kaikenlaisia “yllättäviä työtehtäviä” ja nakkihommia. Olen nyt jopa erittäin tyytyväinen siihen, että täällä ohjelmoijat laitetaan ohjelmoimaan.

Jokke kertoi, että sysartilaisilla on hyvä olla joko huono huumorintaju tai edistyneet taidot itsepuolustuslajeissa. Kumman ominaisuuden tunnustat?

Jokke on valitettavasti poistunut keskuudestamme (startup-yritysten ihmeelliseen maailmaan), joten en tunnusta mitään. Muistelen Jokkea aina lämmöllä sinä työkaverina, joka meni näyttöni pahvilaatikkoon.*

img_5079.jpg

*Kuvan pahvilaatikko liittyy tapaukseen.

Kehuisitko Sysartia kaverille? Miksi?

Jos on peloton ohjelmistokehittäjä, joka haluaa kehittää itseään ja projektinsa koodipohjaa, kannattaa ehdottomasti hakea STRIKE FORCE -tiimiin. Tänne yritetään nyt kauhoa hulluna porukkaa sisään, mutta kaikki tuntemani koodarit ovat tietenkin jo töissä.

Edellinen haastateltava kysyi: Onko ok, jos menee etäpäivänä lounaan sijasta saunaan?

Virkistäytyminen työpäivän aikana on ehdottoman suositeltavaa. Eräässä aikaisemmassa paikassa tätä tuli harrastettua lähes päivittäin. Ehkä en lounasta silti jättäisi välistä.

Mitä haluaisit kysyä seuraavalta haastateltavalta?

Onko ATK tulevaisuuden ala?

Sana on vapaa:

React + TypeScript on viime aikoina osoittautunut aivan loistavaksi yhdistelmäksi.

*eksistentiaalista kriisiä ei lasketa!


Painavaa asiaa kevyellä otteella! TILAA BLOGIKIRJOITUKSET SÄHKÖPOSTIISI


Lue seuraavaksi: