Hyppää sisältöön

10.10.2017

[Vertailutaulukko] Modernisointi vai uuden järjestelmän hankinta?

Kirjoittaja: Ari Pikkarainen

Kaikki hyvä päättyy aikanaan, myös aiemmin toimiviksi todettujen järjestelmien elinkaari. Ennen järjestelmähankkeeseen sukeltamista on kuitenkin syytä pohtia, kumpi on fiksumpaa: vanhan järjestelmän modernisointi vai uuden hankinta.

Huolestuttavia merkkejä on ollut ilmassa jo jonkin aikaan: liiketoimintakriittisellä järjestelmällä ei ole saavutettu kilpailuetua enää hetkeen. Sen ylläpitokulut ovat kasvussa, ja järjestelmän rakentamiseen käytetyt teknologiat ovat auttamatta tulleet tiensä päähän.

Käyttäjät valittavat, miten hankalaa järjestelmän käyttö on. Viereisessä toimistossa kaikki toimii kuulemma paremmin.

Paikallaan pysyminen ei tuo kilpailuetua

Päädytään tilanteeseen, jonka voi ratkaista kolmella eri tapaa:

  1. Jatkat sitkeästi vanhan ohjelmiston käyttöä sen puutteista huolimatta
  2. Modernisoit vanhan järjestelmän
  3. Hankit uuden järjestelmän joko valmiina tai räätälöitynä.

Hyviä vaihtoehtoja on kuitenkin vain kaksi, kohdat 2 ja 3. Niihin jokainen myös loppujen lopuksi päätyy, ennemmin tai myöhemmin.

Pysymällä sitkeästi “If it ain’t broke, don’t fix it” -ajattelumallissa ja siirtämällä ohjelmistohanketta viikosta toiseen hamaan tulevaisuuteen, kokonaisriskit vain kasvavat ja kilpailuetu jää varmasti saavuttamatta.

Vertailutaulukko kertoo plussat ja miinukset

Mistä sitten tietää, milloin järjestelmä kannattaa modernisoida ja milloin on järkevämpää vaihtaa uuteen? Siihen saat vinkkejä tämän oppaan vertailutaulukoista. Kerromme myös, miten kannattaa edetä, kun päätös on tehty.

Maksuttoman vertailutaulukon saat itsellesi klikkaamalla alla olevaa kuvaketta. Mielenkiintoisia lukuhetkiä!


Modernisointi vai uusi järjestelmä

 


Lue seuraavaksi: