Hyppää sisältöön

19.10.2017

Älä valitse ohjelmistokumppania säkissä – ohjelmiston ostajan checklist

Kirjoittaja: Ari Pikkarainen

Uuden ohjelmiston hankintaan kuuluu useita eri vaiheita, jotka kannattaa käydä huolella läpi. Niiden avulla varmistat, että järjestelmä vastaa tarpeisiisi – ja saat siitä täyden hyödyn irti.

Oletko ostamassa liiketoimintakriittistä järjestelmää, jolla luodaan kilpailuetua? Vai onko hankinnassa tärkeä järjestelmä, jonka pääasiallinen tarkoitus ei kuitenkaan ole kuroa kaulaa kilpailijoihin? Vastauksellasi on merkitystä, koska se määrittää tulevan ohjelmistohankkeen suunnan.

Ensimmäisessä tapauksessa kannattaa vakavasti harkita räätälöityä järjestelmää, kun taas jälkimmäiseen riittää yleensä valmisohjelmisto. Jos tätä pohdintaa ei kuitenkaan käydä riittävän hyvissä ajoin, saattaa koko hanke karata väärille raiteille – ennen kuin pääset kunnolla edes alkuun.

Lataa checklist valintojen tueksi

Oikeilla valinnoilla on valtavan suuri merkitys ohjelmistohankkeen onnistumiselle. Siksi on tärkeää pysyä kartalla siitä, mitä kaikkea hankkeen aikana tulee muistaa ja ottaa huomioon.

Tämän vuoksi laadimme avuksesi checklistin, jossa käydään muun muassa läpi:

  • Mitä kannattaa selvittää, kun vertailee potentiaalisia ohjelmistokumppaneita keskenään?
  • Mitä teknologiavalinnoissa tulee ottaa huomioon?
  • Miten yhteistyöstä saadaan mahdollisimman sujuvaa?

Checklistin avulla pidät huolen siitä, että oikeat valinnat tulevat tehdyksi ajallaan, ja johtavat parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen. Lataa ilmainen checklist klikkaamalla alla olevaa kuvaketta!


Ohjelmiston ostajan checklist

 


Lue seuraavaksi: