Hyppää sisältöön

12.1.2018

Sysartin suuri palkkamallikeskustelu

Kirjoittaja: Petri Mäenpää

Sysartin CEO, jonka sydän sykkii Borussia Dortmundille, golfille ja ATK:lle.

Huom! Tämä juttu käsittelee palkkamalliamme sellaisena kuin se oli vuonna 2018. Uudemman palkkamallin esittely löytyy täältä.

Palkkamalli, jossa työkaverit vaikuttavat toistensa palkkaan – alkusoitto anarkialle vai toimiva konsepti? Sysartin historian ensimmäinen podcast-jakso pureutuu kiinnostusta herättäneeseen aiheeseen. Olisitko valmis paljastamaan palkkasi viereisen pöydän kaverille?

Täydellisen avoimuuden nimissä (ja Sysartin sisäisen bloggauskilpailun murskavoittoa tavoitellen) kirjoitin viime syksynä Sysartin palkkamallin synnystä. Aihe herätti paljon keskustelua, joten päätimme avata sitä tarkemmin podcastissa.

Avoimuus koskee myös palkkoja

Sysartilla ei käydä perinteisiä kahdenkeskisiä palkkaneuvotteluja, vaan työntekijöiden palkka muodostuu osaamisen ja tiimiläisten arvioiden perusteella. Tällä pyritään muun muassa taklaamaan sitä, ettei heikompi neuvottelija jää syyttä palkkakuoppaan.

Mallia kehitetään vuosittain, ja nyt käytössämme on kolmas versio. Tässä välissä onkin hyvä istua alas kehitystyössä mukana olleiden Daniel Wellnerin ja Pekka Astalan kanssa keskustelemaan siitä, miten malli käytännössä toimii.

  • Määrittävätkö työkaverit todella toistensa palkan?
  • Voiko tiimi sopia keskenään toistensa suosimisesta?
  • Ovatko palkat julkisia?
  • Miten uuden henkilön osaamista arvioidaan?
  • Voiko palkka pudota, jos osaamisen taso laskee?
  • Missä inhimillisyys, jos työntekijöiden arvoa mitataan pisteillä?

Näihin ja muihin kysymyksiin saat vastauksen podcastimme ensimmäisestä jaksosta, jonka voit kuunnella alta. (Jakson kesto 24:34 min.)

TILAA BLOGIKIRJOITUKSET SÄHKÖPOSTIISI 


Lue seuraavaksi: