Hyppää sisältöön

23.3.2018

Miten ohjelmistoalalla rekrytään parhaat osaajat?

Kirjoittaja: Petri Mäenpää

Sysartin CEO, jonka sydän sykkii Borussia Dortmundille, golfille ja ATK:lle.

Lahjakkaista koodareista on pulaa, ja ohjelmistoalalla on käynnissä työntekijöiden markkinat. Kuulostaako tutulta? Niin meistäkin. Päätimme tarttua härkää sarvista ja ratkaista ongelman lyömällä viisaat päämme yhteen – reilun kymmenen minuutin podcast-jakson aikana. Pistäkää paremmaksi. 😉

“Tervetuloa ohjelmistoalalle. Täällä jokainen päivä on juuri sellainen, kun siitä haluaa tehdä”, porolordi Juuso Haikonen vastaa kysyttäessä tyypillisestä työpäivästä. Ja tottahan se on. Päivät eivät ole kahdeksasta neljään puurtamista, vaan projektit ja vastuut vaihtuvat tilanteen mukaan.

Tämän vuoksi monessa ohjelmistoyrityksessä etsitään tiettyjen teknologia-osaajien sijaan ihmisiä, jotka ovat innokkaita oppimaan uutta. Niin myös meillä Sysartilla. Ja kun tällainen huippuosaaja löytyy, hänelle on tarjolla mielenkiintoisia työtehtäviä, kehittymismahdollisuuksia ja mukavat työkaverit (sekä ehtymätön virta käteis… puujalkavitsejä).

Juuson ja itseni lisäksi Heli Järvenpään haastateltavaksi saapuvat headhunter Natalia Koryakina ja kehitysjohtaja Daniel Wellner. Viisaita päitä siis riittää, kun ryhdymme ratkomaan ohjelmistoalaa riivaavaa ongelmaa: miten rekrytä parhaat osaajat?

Kuuntele koko jakso alta!

Hae mukaan porukkaamme!

Lue seuraavaksi: