Hyppää sisältöön

28.5.2018

Tervetuloa Sysartille yritysvakoilemaan luvan kanssa!

Kirjoittaja: Petri Mäenpää

Sysartin CEO, jonka sydän sykkii Borussia Dortmundille, golfille ja ATK:lle.

Oletko kiinnostunut itseorganisoitumisesta tai muutosjohtamisesta? Kaipaatko käytännön vinkkejä siihen, miten hierarkkisesta organisaatiomallista siirrytään uudenlaiseen tapaan tehdä töitä? Tule käymään Sysartilla!

Yritys ja erehdys ovat tehokkaita keinoja kehittyä ja oppia uutta. Tästä meillä on omakohtaista kokemusta nykyisen palkkamallimme ansiosta. Ensimmäinen versio mallista oli täysi susi, kolmas miltei siedettävä ja neljäs parhaillaan työn alla.

Sama hyväksi havaittu Kantapään kautta -taktiikka oli käytössämme myös silloin, kun päätimme järjestäytyä perinteisestä hierarkkisesta johtamisen mallista itseohjautuviin tiimeihin. Ajatus ja tavoite oli hyvä, mutta toteutuksessa oli jälleen paikka paikoin viilaamisen varaa.

Tällä hetkellä olemme kuitenkin todella tyytyväisiä lopputulokseen, eikä paluuta vanhaan ole. Täysin valmiita emme ole vieläkään, mutta erilaisiin muutoksiin suhtaudumme nyt luonnollisena osana kehitystämme.

Tule varastamaan parhaat ideamme itseohjautuvuudesta

Itseorganisoituminen on tuttu toimintamalli ohjelmistoalalla, mutta sen hyödyt eivät ole toimialasidonnaisia. Malli soveltuukin monenlaisille asiantuntijaorganisaatioille, joille hierarkkinen johtamisen malli ei syystä tai toisesta sovi.

Koska organisaation uudistaminen on usein helpommin sanottu kuin tehty, halusimme laittaa hyvän kiertämään ja parhaat oppimme jakoon, jotta niistä olisi hyötyä mahdollisimman monelle.

Siksi kutsumme kaikki omassa työyhteisössään kehitysideoista ja uusista toimintamalleista vastaavat henkilöt päiväksi Sysartille vakoilemaan luvan kanssa, miten itseohjautuvuus ja -organisointi toimivat käytännössä. Lupaamme myös vastata mieltä askarruttaviin kysymyksiin (pääasiassa rehellisesti).

Mitä päivän aikana tapahtuu?

Päivän kulku räätälöidään kiinnostuksen mukaan, mutta ainakin olemme varautuneita paljastamaan:

  • Miten päätöksiä tehdään itseorganisoituvassa työyhteisössä?
  • Mistä kaikesta yksilö saa päättää itse, ja mitkä ovat päätöksenteon rajat ja ohjeet?
  • Miten säilytetään yksilön ja tiimien vapaus ja päätäntävalta, sekä hallitaan kokonaiskuvaa? Mitä työkaluja tähän on käytössä?
  • Mikä on johdon rooli itseorganisoituvassa työyhteisössä?
  • Miten toimintatapamme heijastuu yhteistyöhön asiakkaidemme kanssa?

Olemme järjestäneet tänä vuonna useita tutustumispäiviä eri organisaatioiden kehityksestä vastaaville henkilöille. Lue kävijöiden kokemuksia ja kerro, jos sinuakin kiinnostaisi saada käytännön vinkkejä muutosjohtamiseen ja työn uudenlaiseen organisointiin.


Lue lisää itseohjautuvuudesta ja kävijöiden kokemuksista!

 

Lämpimästi tervetuloa!

 


Lue seuraavaksi: