Hyppää sisältöön

1.10.2018

Media-alan opiskelijan eka oman alan työpaikka

Kirjoittaja: Lenni Paakkanen

Sysartilla media-alan opintoihin kuuluvassa harjoittelussa työskentelevä 16-vuotias Lenni Paakkanen kertoo kokemuksistaan ohjelmistoyrityksessä työskentelystä.

“Aloitin kolme vuotta kestävän perustutkinnon Nurmijärvellä Keski-Uudenmaan ammattiopistossa eli Keudassa elokuussa 2017. Opiskelen tällä hetkellä toista opintovuotta, joka alkoi työssäoppimisjaksolla melkein heti, kun koulut olivat jatkuneet kesäloman jälkeen.

Aloitin noin 2 kuukautta kestävän työharjoittelujakson Sysartilla syyskuussa. Tähän mennessä olen pääasiassa auttanut tekemään Sysartin uusia nettisivuja valmiiksi. Olen tehnyt kuvankäsittelyä nettisivua varten ja vienyt valmiita kuvia blogeihin ja muihin sivuihin. Olen myös päässyt koodaamaan jonkun verran mitä en aikaisemmin ole vielä koulussa tehnyt. Viimeisimpänä työnä korjasin kaikki blogeissa olevat linkit viemään oikeaan paikkaan ja tein uuden kuvituksen sivustolle. Kuvasin myös yksi päivä tubettajalle muutaman videoklipin uuteen videoon.

Media-alalla minua kiinnostaa eniten videotuotanto ja erityisesti videoiden editointi joten haluaisin erikoistua sinne puolelle myöhemmin. Tykkään myös valokuvaamisesta ja kuvien käsittelystä sekä graafisesta suunnittelusta.

Olen oppinut Sysartilla, millaista on olla media-alalla työelämässä ja tähän asti se on ollut mukavaa, johtuen joustavista työajoista ja rennosta työporukasta. Olen myös oppinut vähän koodaamaan, kun sitä ei koulussa vielä ensimmäisenä vuonna opeteltu ja muutenkin tekemään nettisivuja. Työharjoittelusta Sysartilla on ollut minulle tähän asti paljon hyötyä ja tulee varmasti olemaan jatkossakin. Tarkoituksena olisi valmistua tältä alalta vuonna 2020 mediapalvelujen toteuttajaksi mutta en vielä tiedä menenkö sen jälkeen töihin vai jatkanko opiskelua.”


Lue seuraavaksi: