Hyppää sisältöön

5.10.2018

Pyöräilyhaaste Sysartin tyyliin

Kirjoittaja: Sysart

Leikkimielisestä uhoamisesta alkoi tapahtumaketju, joka ajoi meistä kilpailuhenkisimmät pyöräilemään Hangosta Helsinkiin. Jalkapallon MM-kisojen lisäksi pyöräilykilpailumme on ollut vuoden puhutuin ja seuratuin urheilutapahtuma. Kaikki sivustaseuraajatkin ovat intoutuneet arvailemaan pyöräilijöiden mahdollisuuksia päästä maaliin tavoiteajassaan. Onneksi satuimme dokumentoimaan tapahtuman.

Kaikki alkoi alkuvuonna 2018, kun keskusteluihimme nousivat työhyvintia edistävät teot työpaikoilla. Puheissa vilisivät eri lajivaihtoehdot, palkinnot, kilpailuhenkisyys, mittelöinti sekä uhoaminen. Kuin vierivä kivi asiat rullasivat eteenpäin ja lopulta päätimme järjestää pyöräilykisan. Matkaksi päätettiin Hanko–Helsinki -väli, josta kilometrejä kertyisi 127. Alunperin osallistujia matkaan oli lähdössä mukaan kymmenkunta, mutta erinäisistä syistä rivit harvenivat ja lopulta vain 4 sankaria päätyi polkemaan.

Varustevertailujen lisäksi osallistujat tartuttivat innollaan myös kilpailun ulkopuolelle jääneisiin työkavereihin halun pyöräillä enemmän. Positiivista kannustusta (ja etenkin naljailua) oli ilmassa jokaisen kisaan valmistavan urheilusuorituksen jälkeen ja kihelmöivä jännityksen tunne tiivistyi itse pyöräilyn lähestyessä.

Kuten jokaisessa hyvässä urheilutapahtumassa, ei tästäkään draamaa puuttunut. Alla olevat videot paljastavat totuuden. Katso ja nauti!

Ps. Jos sinulla olisi vinkata jokin sellainen hyvinvointihaaste, joka paitsi tyydyttää kilpailuhenkisten nälän, mutta mahdollistaa myös muiden kuin huippusporttaajien osallistumisen, vinkkaathan!

 


Lue seuraavaksi: