Hyppää sisältöön

13.2.2019

Haetko AWS-osaajaa?

Kirjoittaja: Sysart

Amazon Web Services (AWS) on yli 30 % markkinaosuudellaan tällä hetkellä suosituin pilvipalveluiden tarjoaja. Palvelun suosio näkyy myös ohjelmistoyrityksille tulevissa yhteydenotoissa – yhä useammin meiltä kysellään nimenomaan AWS-osaajaa apuun.

AWS tarjoaa niin verkkopalveluiden kehittämisen työkaluja kuin palvelintilaakin joustavasti asiakkaan tarpeen mukaan ja myös palveluiden laskutus joustaa käyttäjän tarpeiden muuttuessa. Pilvipalveluiden etuna onkin nimenomaan se, että investointeja ei tarvitse tehdä etukäteen vaan lisäkapasiteettia saa käyttöön nopeasti tarvittaessa. Helppouden, nopeuden ja skaalautuvuuden vuoksi monet haluavatkin siirtää verkkopalvelunsa pilvipohjaisiksi.

Timo ei pelkää hankaliin kysymyksiin tarttumista

Kuinka helppoa palvelun haltuunotto sitten on?

“AWS on niin laaja ja koko ajan uudistuva kokonaisuus erilaisia palveluita, että helposti kehittäjänä tulee tartuttua ensiksi mukavilta tuntuviin helppoihin asioihin”, Software Developer Timo Mäkinen kertoo ja pohjustaa samalla syitään AWS Certified Solutions Architect – Associate opintojen suorittamiseen.
“AWS-sertifikaattia suorittaessa tulee perehdyttyä palveluihin kattavammin ja haltuun saa myös niitä hankalampia ja “tylsempiä” asioita, joiden osaaminen kuitenkin sitten helpottaa kaikkea tekemistä jatkossa”, Timo kertoo.

“Jatkuvan kehityksen vauhdissa pysyy parhaiten oikeastaan jatkuvasti asiakkaiden kanssa yhdessä asioita haltuun ottamalla. AWS-kumppania etsiessä asiakkaan kannattaa siis arvioida sekä osaamisalueen laajuutta että kokemusta käytännön toteutustöistä”, Timo neuvoo AWS-kumppania etsiviä.

Poimi talteen konkreettiset linkkivinkit AWS-opiskeluun

Jotta juttu ei menisi vain omaksi kehuksi, päätimme koota linkkivinkit, joiden avulla voit päästä alkuun AWS:n haltuun ottamisessa:

Tutustu AWS-palveluihin:
https://aws.amazon.com/products/?nc1=f_cc

Pilvipalveluiden perusteita:
https://aws.amazon.com/what-is-cloud-computing/

AWS-whitepapers

A Cloud Guru verkkokurssit

AWS News Blog

 

Tekkipostauksia:
(Huom! Nämä kaksi palstaa vaativat lukijalta kykyä erottaa helmet kurapostausten seasta)

Medium.com

Redditin AWS-community

 

Tutustu asiakascaseihimme!

Lue seuraavaksi: