Hyppää sisältöön

15.12.2020

Päivitimme palkkamallimme bonuksen osalta – testaa päivitetty palkkalaskurimme!

Kirjoittaja: Sysart

Sysart on ollut jo vuosia palkka-avoin työyhteisö. Tiedämme toistemme palkat ja palkkamallimme on yhdessä kehittämämme. Julkaisimme palkkalaskurimme kaikkien nähtäväksi osoitteessa koodarinpalkka.fi vuoden 2019 keväällä. Vuotta myöhemmin olimme tilanteessa, jossa yksi tuon palkkalaskurin elementeistä oli muuttunut merkityksettömäksi.

Olimme määrittäneet yhdeksi bonuksen määrään vaikuttavaksi tekijäksi nimittäin sen, työskenteleekö osaajamme pääsääntöisesti asiakkaan tiloissa vai omalta toimistoltamme/kotoaan. Kaunis ajatus tämän kriteerin takana oli ollut se, että toimistollamme on ollut tarjolla erilaisia mukavuuksia välipaloista ja virvokkeista rentoutustuoliin ja kuntosaliin eikä vastaavia etuuksia välttämättä saa konsultin roolissa asiakkaan tiimiin astuessa. Lisäksi asiakkaan tiloissa työskentelevän työmatka saattaa venyä eikä etätyö ehkä ole aina yhtä joustavasti mahdollista. Tämän vuoksi päätimme porukalla, että on reilumpaa maksaa isompaa bonusta niille tekijöille, jotka pystyvät joustamaan asiakkaan tarpeiden mukaan oman työnsä suorittamispaikan suhteen.

Vuonna 2020 havahduimme siihen, että kaikki tekivät työtä etänä. Helsingissä olimme päättäneet siirtyä koronan vuoksi kokonaan toimistottomaan työskentelymalliin. Kenenkään ei ollut enää mahdollista saada korkeampaa bonusta. Ei tuntunut reilulta. Oli aika uudistaa bonusmallimme.

Uudessa mallissa palkitaan bonuksella kasvusta ja kannattavuudesta

Palkkamallimme keskeisimpiä tavoitteita ovat alusta asti olleet:

  • oikeudenmukaisuus
  • läpinäkyvyys
  • vahva korrelaatio palkan ja bisneshyödyn välillä

Näihin periaatteisiin nojaten päätimme uudistaa bonuslaskentamme. Uudessa mallissa bonuksen suuruuteen vaikuttaa oma henkilökohtainen laskutusaste ja koko yrityksen kannattavuus. Jälkimmäinen päätellään laskennallisesti laskutusasteen, keskituntihinnan sekä laskuttavien konsulttien lukumäärän perusteella. Monimutkaiselta vaikuttava yhdistelmä aukeaa parhaiten käytännössä, kun testaat palkkalaskurillamme, miten eri tekijät muuttavat palkkaa ja bonusta.

Testaa palkkalaskuria!

Lue seuraavaksi: