Hyppää sisältöön
Kirjoittaja: Petri Mäenpää

Sysartin CEO, jonka sydän sykkii Borussia Dortmundille, golfille ja ATK:lle.

Olemme vuosien varrella rakentaneet henkilöstön kanssa yhteistyössä avointa ja tasapuolista palkkamallia. Valitettavasti paraskaan malli ei ole koskaan valmis, vaan siitä löytyy aina kehitettävää kokemusten karttuessa. Osa työntekijöistä haluaa keskittyä täysillä projekteihin ja saada oikeudenmukaisen korvauksen tuottamastaan lisäarvosta. Toiset puolestaan haluavat panostaa työaikaa myös oman osaamisen kartuttamiseen, yrityksen kehittämiseen ja yhteisten asioiden edistämiseen. Tämän vuoksi päätimme tuoreimmalla palkkamallin päivityskierroksella lisätä palkitsemiseen joustavuutta. Päädyimme tarjoamaan kaksi eri palkkamallia, joista työntekijä voi valita itselleen sopivimman.

Kuukausipalkkamalli tarjoaa turvallisen ja tasaisen hyvän tulotason

Kuukausipalkan kohdalla korjasimme vanhan palkkamallin pahimman epäkohdan. Tähän saakka opiskelu ja yhteisten asioiden hoitaminen on leikannut kuukausittaista bonuskertymää melko jyrkästi, mikä oli selkeässä ristiriidassa arvojemme kanssa. Jatkossa bonusta kertyy laskutettavan työn lisäksi kaikesta muustakin koko yritystä hyödyttävästä tekemisestä (esim myynnin tai rekrytoinnin tuki, osaamisen kehittämisen johtaminen). Lisäksi lievensimme bonuksen progressiota. Aiemmin bonusta kertyi vain tietyn rajan ylittävistä tunneista. Uudessa mallissa bonuskertymään lasketaan mukaan kaikki tunnit pienemmällä prosentilla, jolloin oman osaamisen kehittäminen pudottaa ansiotasoa huomattavasti aiempaa hellävaraisemmin.

Kokonaan uutena elementtinä palkkamalliimme tuli provisiopohjainen palkkaus. Provisiopalkkauksessa työntekijälle maksetaan 50% omasta laskutuksesta tai aina vähintään 3 000 € / kk. Tämä malli sopii etenkin kokeneemmille osaajille, joista markkinoilla on kovin kysyntä ja jotka haluavat keskittyä täysipainoisesti asiakastyön tekemiseen. Koska ihmisten elämäntilanteet ja tarpeet vaihtelevat, myös näiden palkkamallien välillä voi halutessaan vaihtaa kerran vuodessa. Tarjoamme kaikille mahdollisuuden vertailla kahden eri palkitsemismallin tuomia palkkoja  avoimessa palkkalaskurissamme

Avoimuutta myös kumppaniverkoston palkitsemiseen

Avoimuuden nimissä olemme julkaisseet hinnoittelumallimme myös freelancereille suunnattu Vahvistus.fi -palveluumme. Freelancer saa määritellä oman tuntihintansa, jonka päälle lisäämme Sysartin 13 % provision. Provisio peritään asiakkaalta, joka palkkaa palvelun kautta asiantuntijan konsultin rooliin hankkeeseensa. Projektin jälkeen palkitsemme tekijän vielä jopa 2,5 % bonuksella asiakastyytyväisyydestä riippuen.

Tiivistelmä palkitsemismalleista eri tilanteissa

  1. Kuukausipalkka tarjoaa tasaisen hyvän tulon ilman stressiä. Lisäksi se mahdollistaa parhaiten ajan käyttämisen oman osaamisen kehittämiseen tai yrityksen asioiden edistämiseen.
  2. Provisiopalkalla on mahdollista päästä kuukausipalkkaa korkeampaan ansiotasoon säilyttäen työsuhteen tuoman turvan sekä työyhteisön kautta tulevat edut. 
  3. Freelancerius tarjoaa yrittäjyyden vapauden ja edut hyvin riskejä sietävälle ihmiselle.

 

Tutustu palkkalaskuriin

Kiinnostaako ura Sysartilla?

 


Lue seuraavaksi: