Hyppää sisältöön

11.2.2022

Sysartin kelkkaan hyppääminen vaati vuoden harkinta-ajan

Kirjoittaja: Sysart

Tässä blogisarjassa sysartilaiset vastaavat huolellisesti hatusta vedettyihin kysymyksiin omasta elämästään ja työskentelystä Sysartilla.  Tällä kertaa esittelyvuorossa on ohjelmistokehittäjä Jaakko Heikelä.

Kuka olet ja mitä teet?

Olen Jaakko Heikelä ja työskennellyt lokakuusta 2021 alkaen Sysartilla ohjelmistokehittäjänä. Teknologioista työurallani eniten käytössä ovat olleet mm. Java & Spring Boot, VueJS ja NodeJS. Tykkään itse työskennellä erilaisilla teknologioilla melko laidasta laitaan ja työstää ns ”koko pinoa” niin paljon kuin mahdollista.

Miten päädyit töihin Sysartille?

Elmiina otti aikoinaan yhteyttä LinkedIn:ssä, kertomalla minulle avoimesti Sysartista ja sen työkulttuurista. Tämä tapahtui ensimmäistä kertaa lähes vuosi ennen ensimmäistä työpäivääni Sysartilla. Mielenkiintoni Sysartia kohtaan kasvoi hiljalleen keskustelun edetessä Elmiinan kanssa tasaisin väliajoin. Olin ollut siihen asti töissä enimmäkseen suurissa yrityksissä ja Sysartin pieni, mutta tiivis työyhteisö houkutteli lähtemään mukaan osaksi firmaa, jossa pääsisi alusta alkaen kehittämään asiakasprojektien lisäksi myös itse firmaa ja sen työkulttuuria. Lopulta kahdet haastattelut sysartlaisten kanssa tekivät vaikutuksen ja hyppäsin mukaan kelkkaan.

Onko mielikuva Sysartilla työskentelystä vastannut todellisuutta vai tuntuuko olo huijatulta?

Mielikuvani Sysartilla työskentelystä ovat pitkälti vastanneet odotuksiani. Vapaus ja joustavuus työn tekemisen suhteen ovat olleet yksi tärkeä tekijä työssä onnistumisen ja sen palkitsevuuden kannalta. Valmiita raameja sille, miten kenenkin kuuluu työnsä tehdä, ei ole. Täällä pääsee helposti vaikuttamaan firman suuntaan ja työskentelytapoihin. Voisin tiivistää, että pienen firman etuna täällä saa tehdä asioita itse alusta alkaen, mutta joitakin asioita myös pitää tehdä itse, autonomisesti.

Haluatko kertoa jotain elämästä työn ulkopuolella vai onko sitä?

Vapaa-ajalla harrastuksiin kuuluu mm. lenkkeily sekä kävellen että juosten, perus-fitness ja muuta casualia, kuten frisbeegolfia, kitarointia, jne. Koodiakin tulee silloin tällöin väännettyä vapaa-ajalla.

Millaiselle tyypille Sysart sopii työpaikaksi?

Sysart sopii erityisen hyvin työpaikaksi ihmisille, joilla työn tekeminen on itseohjautuvaa. Vankkojen teknisten taitojen lisäksi hyvät perus-kommunikointitaidot ovat avain menestymiseen asiakkaiden ja kollegoiden kanssa. Myöskin apua kannattaa uskaltaa kysyä tarpeen tullen. Me konsultitkaan emme tiedä kaikkea, vastoin yleisiä käsityksiä, vaan tehtävänämme on oppia uutta ja selvittää se, mitä emme tiedä.

 

Mikäli olet itseohjautuva ja osaava tyyppi, kurkkaa lisätietoja uramahdollisuuksista porukassamme >>


Lue seuraavaksi: