Hyppää sisältöön

16.8.2022

Millaista yhteistyömallia ja etuja tarjoamme freelancerille / työntekijällemme?

Kirjoittaja: Sysart

Sysart tarjoaa uramahdollisuuksia niin työyhteisöä kaipaaville kuin freelancerinakin toimiville kokeneille ohjelmistokehittäjille. Mitä eroa on yrittäjyyden ja työntekijyyden osalta palkassa, etuuksissa ja vastuissa? Avoimuuden nimissä kokosimme tähän taulukkoon keskeisimmät eroavaisuudet sen osalta, mitä yhteistyömallia ja etuuksia tarjoamme osaajille työntekijän tai yrittäjän roolissa.

Taulukko on koottu vuonna 2022. Maksut vaihtelevat vuosittain, joten kannattaa tarkistaa ajantasaiset tiedot omasta eläke- ja vakuutusyhtiöstä. Mutta toki tästä saa hyvät suuntaviivat eri yhteistyömallien vertailuun.
FREELANCER SYSARTIN TYÖNTEKIJÄ
Bruttopalkka 87–89,5 % laskutuksesta
Ei takuupalkkaa
50 % laskutuksesta (takuupalkka 3000 e) tai kuukauspalkka+bonus palkkamallimme mukaisesti.
Lakisääteinen eläkevakuutus Freelancer itse huolehtii YEL-vakuuttamisesta, maksu 18,8–25,6 % työtulosta. Työtulo on arvio yrittäjän työpanoksen arvosta kokonaisuutena. Sysart hoitaa vakuuttamisen.
Työntekijän osuus maksusta 7,15–8,65 %.
Lakisääteinen sairaanhoito- ja päivärahamaksu Freelancer itse huolehtii, maksu 1,85 % Sysart vakuuttaa, työntekijältä peritään 1,71 % palkasta
Tapaturmavakuutus Vapaaehtoinen, freelancer itse huolehtii ja maksaa Sysart maksaa työ- ja vapaa-ajan tapaturmavakuutuksen.
Sairastuminen Freelancer hakee itse Kelan sairauspäivärahaan ja osasairauspäivärahaan. Palkallinen sairasloma voi olla työsuhteen kestosta riippuen 4–8 viikkoa. Tämän jälkeen työntekijä voi saada Kelan sairaus- tai osasairauspäivärahaa.

Alle 10-vuotiaan lapsen tai alle 18-vuotiaan vammaisen lapsen sairastuessa äkillisesti maksetaan huoltajalle sairausajan palkkaa enintään 4 työpäivän poissaolon ajalta.

Työterveyspalvelut Freelancer järjestää ja hakee mahdolliset KELA-korvaukset. Sysart maksaa laajat työterveyspalvelut. Sopimukseen kuuluu yleislääkärin ja työterveyslääkärin ja -hoitajan vastaanotot sekä erikoislääkärit työterveyslääkärin lähetteellä. Lääkärin tarvitsemat laboratorio-, röntgen- ja utraäänitutkimukset. Näöntarkastukset ja päätelasit. Digiklinikkapalvelut.
Työpiste ja työvälineet Freelancer sopii asiakkaan kanssa ja järjestää itse tarvittavat työvälineet Työntekijä saa hankkia tarvitsemansa työvälineet (esim. tietokonetarvikkeet, kännykkä ja ergonomiatarvikkeet), ei erillistä lupaprosessia.

Sysart hoitaa työtuolin ja sähkösäädettävän työpöydän yhteen työntekijän päätyöpisteekseen ilmoittamaan osoitteeseen.

Lomat Freelancer voi pitää haluamansa määrän lomapäiviä, mutta hänelle ei kerry palkkaa noilta päiviltä. Täydet lomat (30 vrk / vuosi) heti työsuhteen alusta alkaen. Saat loma-ajalta täyden palkan ja lomarahan.
Vanhempainvapaat Kelasta haettava vanhempainpäiväraha määräytyy YEL-työtulon perusteella. Perusteena käytetään edellisenä vuonna valmistuneen verotuksen mukaista työtuloa. Työnantaja maksaa lapsen synnyttävälle työntekijälle lakimääräisen vanhempainvapaan yhteydessä palkan kolmelta kuukaudelta.

Työnantaja maksaa työntekijälle, joka on lapsen toinen huoltaja (ei synnyttävä)vanhempainvapaan ajalta palkan luontoisetuineen kuuden arkipäivän jaksoon sisältyviltä työpäiviltä.

Edellytyksenä palkallisille vanhempainvapaillle on, että työsuhde on yhdenjaksoisesti jatkunut vähintään viisi kuukautta ennen laskettua synnytysaikaa

Työntekijällä, joka on adoptoinut alle kouluikäisen lapsen, on oikeus saada kolmen kuukauden pituinen palkaton adoptointiloma.

Työntekijä saa Kelasta vanhempainpäivärahaa palkattomien perhevapaiden ajalle.

Muut työsuhde-edut Freelancer järjestää ja maksaa. Lounasetu, puhelinetu, työmatkaetuus, työsuhdepyöräetu, liikunta- ja kulttuurisetelit sekä hierontaetuus, henkivakuutus.
Kehittyminen Yhteistyön alkaessa kartoitetaan osaamista ja ideaaliprojektia oman osaamisen kehittymisen kannalta. Projektin vaihtuessa päivitetään CV ja käydään keskustelut jatkosta. Opiskelu työprojektien ulkopuolella tapahtuu omakustanteisesti ja omalla ajalla. Puolivuosittaiset kehittymiskeskustelut.

Kollegojen sparraus Techtalkien ja Slack-kanavien kautta.

Kuukausipalkkalaisilla on mahdollisuus käyttää halutessaan 20 % työajasta kehittymiseen. Provisiopalkalla työskentelevien opiskeluajalta ei makseta palkkaa.

Opiskeluun ei ole erillistä lupakäytäntöä, vaan kukin voi itse arvioida, miten ja mitä haluaa opiskella työnsä tueksi. Jokaisella on käytössä firman luottokortti, jota voi käyttää esim. kurssien ja kirjallisuuden hankintaan.

Muut palvelut Sysart tukee asiakashankinnassa, markkinoinnissa ja myynnissä. Teemme sopimukset ja hoidamme asiakkaan laskuttamisen sekä palkkion maksun freelancerille HR: mm. organisaatiokulttuurin ja työhyvinvoinnin kehittäminen, rekrytointi, palkanlaskenta

Taloushallinto: kirjanpito ja laskutus

Myynti- ja markkinointi: asiakashankinta, sopimukset

Yhteisöllisyys Freelancerin omat verkostot. Työnantaja järjestää säännöllisesti yhteislounaita, afterwork-tilaisuuksia ja matkoja. Yhteislounailla lounaat myös kotiinkuljetuksella etätyötä tekeville. Kannustamme myös osallistumaan erilaisiin alan verkostoitumis- ja koulutustilaisuuksiin.

 

Tule maksutta mukaan freelancer-verkostoomme >> Tule mukaan työporukkaamme >>

Lue seuraavaksi: