Hyppää sisältöön

Canit: Helpompaa pullojen palautusta ja keruuta

Suomessa jää vuosittain miljoonien eurojen edestä kierrättämättä palautuspulloja ja -tölkkejä. Tämän ongelman suomalainen startup-yhtiö Reinto haluaa ratkaista Canit kierrätyssovelluksellaan.

Canit-mobiilisovellus tarjoaa uudenlaisen tavan palauttaa ja kerätä tyhjiä pulloja. Se tuo yhteen pantillisten tölkkien ja pullojen omistajat sekä heidät, jotka ovat ansaintamielessä valmiita viemään juomapakkaukset kauppaan toisten puolesta.

Sysart kumppanina iOS ja Android natiivisovelluksen kehittämisessä

Canitista oli olemassa PWA demo, kun Reinto valitsi Sysartin kumppaniksi kehittämään demon pohjalta natiivisovellusta niin iOSille kuin Androidillekin.

”Meille oli ensiarvoisen tärkeää, että valitsemamme kumppani innostuu ideastamme. Halusimme lähteä viemään projektia eteenpäin yhdessä ja niin, että tuleva kumppani ottaa asian aidosti omakseen. Lisäksi meille oli tärkeää, että kumppanilla on varmasti tarvittavat resurssit viedä projekti maaliin asti” Reinton toimitusjohtaja Jarkko Suomalainen kertoo kumppanin valintaperusteista.

Projektin aikataulu oli tiukka: ensimmäinen versio sovelluksesta haluttiin asiakkaan katselmoitavaksi jo kolmen kuukauden päästä. Hankevetäjä Juuso Haikonen otti vastuulleen Android-sovelluksen kehittämisen ja työparikseen hän valitsi Joonas Haaparannan kehittämään sovelluksen iOS-versiota. Backend-kehittäjinä projektiin mukaan loikkasivat Pekka Astala ja Keijo Koivupalo.

“Sovellus koodattiin React Nativella, jolloin samaa koodipohjaa voitiin hyödyntää molempien käyttöjärjestelmien sovellusten kehittämisessä. Tietokantakommunikaatio on tehty Firebaseen ensin suoraan sovelluksesta ja sitten siirryttiin käyttämään Firebasen Cloud Functioneita. Rahansiirrossa käytössä on lisäksi Node.js serveri” Joonas kertoo ratkaisussa käytetyistä teknologioista.

Ensimmäisen kolmen kuukauden jälkeen ja asiakkaan tekemän katselmoinnin jälkeen kehittäjät jatkotyöstivät vielä käyttöliittymää päivitettyjen UI-leiskojen pohjalta. Lisäksi ennen sovelluksen julkaisua panostettiin analytiikan lisäämiseen. “Sysartin kanssa oli helppoa tehdä töitä ja kommunikointi toimi hyvin koko ajan. Teimme yhdessä maailman parhaan mobiilisovelluksen pullojen kierrätykseen!”, Suomalainen iloitsee.

Sovelluksen voi ladata Google Play Storesta sekä Appstoresta.

Tutustu palveluun!

 

PS. Kuuntele podcastistamme myös “Mitä yhteistä on Canitilla ja Citymarketilla”?

Kysy lisätietoja mobiilisovellusten kehittämisestä:

Joonas Haaparanta

Frontend Ninja
joonas.haaparanta@sysart.fi

Anssi Heijasto

Myynti Helsinki
+358 40 661 3857
anssi.heijasto@sysart.fi