Hyppää sisältöön

Musiikintekosovellus Androidille – SYNE

SYNE on Android-laitteille suunniteltu musiikintekosovellus, joka soveltuu niin aloittelvien musantekijöiden kuin ammattilaistenkin käyttöön. Sovelluksen avulla musiikin tekeminen on helppoa ja inspiroivaa.

Musiikin tekemisessä pääsee sovelluksessa alkuun näppäilemällä näyttöön ilmestyviä ruutuja intuitiivisesti. Jokainen ruutu soittaa oman äänensä ja äänet on valittu puolestasi niin, että teitpä mitä tahansa yhdistelmiä, äänet soveltuvat yhtäaikaisesti soitettaviksi. Sovelluksessa on valmiina luotuna erilaisia äänimaailmoja, jota vaihtamalla juuri luomasi sävellys muuttuu hetkessä aivan toiseksi.

– Olemme soittaneet ja valinneet kaikki äänet sovellukseen siten, ettei käyttäjän tarvitse pelätä tekevänsä virheitä: SYNEllä tehty musiikki soi aina harmonisesti ja pysyy valitussa temmossa, sovelluksen kehittäjät Vivian Reapalu ja Otu Suurmunne kuvailevat.

Palvelumuotoilusta potkua startupin sovelluskehitykseen

SYNE valitsi sovelluksen kehittämiseen tekniseksi kumppaniksi Sysartin, koska tavoitteena oli ketterästi alle kolmessa kuukaudessa saada ns. MVP (Minimum Viable Product) Tavoitteena sovelluksen ensimmäisellä julkaistulla versiolla oli validoida sovelluksen ideaa potentiaalisille käyttäjille sekä sijoittajille. Liikkeelle yhteistyössä päätettiinkin lähteä palvelumuotoilutyöpajoilla, joiden avulla kerättiin erilaisia olettamuksia kerättävän datan avulla testattavaksi. Tämän jälkeen palveluun toivottuja ominaisuuksia pystyttiin helpommin priorisoimaan ja sovelluskehitykselle piirtämään selkeä kehityspolku.

– Tämä palvelumuotoilutyö auttoi itse sovelluskehitystyön lisäksi liikeideamme ja ansaintalogiikkamme selkeyttämisessä ja samalla myös rahoitushakemusten teossa. Hyvin tehdyn pohjatyön ansioista meillä on nyt hyvät mahdollisuudet palvelun jatkokehittämiselle, Vivan ja Otu kertovat ja iloitsevat juuri AVEKilta saamastaan DigiDemo-tuesta.

Nyt julkaistun SYNEn ensimmäisen version tarkoitus on esitellä palvelun ideaa kaikille musiikinteosta ja mahdollisista muista yhteistyökuvioista kiinnostuneille. Sovelluksen avulla tehdään myös käyttäjätestausta, jonka tuloksia hyödynnetään SYNEn jatkokehityksessä.

– Tällä hetkellä sovelluksella voi luoda looppeja eri äänimaailmoilla ja temmoilla. Seuraavassa kehitysvaiheessa SYNEen on tarkoitus kehittää mahdollisuus luoda pidempiä kappaleita, joita voi myös ladata sovelluksesta ulos, kertoo sovelluksen teknisen kehittämisen tiimissä hankevetäjänä toimiva Jaakko Lehtonen Sysartilta.

 

Videolla tekijät kertovat sovelluksen kehittämisestä:

Lisätietoja:

Heikki Pesonen

Druidi
heikki.pesonen@sysart.fi