Hyppää sisältöön

SKED: Laitetaan koneet töihin ja tienaamaan!

SKED on uusi maatalouden koneiden, tilojen ja työvoiman vuokraamisen alusta. SKED-sivustolta näet heti mitkä koneet ovat vapaana vuokrattaviksi juuri sinun lähelläsi, millä ehdoilla ja mihin hintaan. Kuka tahansa voi laittaa sivustolle ilmoituksen vuokrattavissa olevasta kalustosta.

Maatalon kasvatti haluaa helpottaa laitehankintoja ja saada investoinnit tuottamaan

Yrityksen perustaja Kristina Sweet sai idean vuokrauspalvelusta vieraillessaan perheensä luona Kanadassa. “Sukulaiseni ja ystäväni farmeilla tuskailivat etsiessään kalustoa lainattavaksi tai hankittavaksi. Harvat konemyyjät ja vuokraamot tarjoavat selkeästi tietoa saatavuudesta tai hinnoista suoraan verkkopalveluissaan. Oikean kaluston löytäminen vaati puheluiden soittamista moniin eri paikkoihin. Aloin pohtimaan, miten avun vuokraamisesta voisi tehdä helpompaa ja näin idea SKEDistä syntyi”, Kristina kertoo.

Palvelun tarkoitus ei ole auttaa ainoastaan laitteita vuokralle tarvitsevia, vaan se tarjoaa maanviljelijöille turvallisen tavan vuokrata vapaana olevaa kalustoa sekä varasto- ja tuotantotiloja. Vuokraamalla koneiden käyttöaste nousee ja näin voi joko kerryttää lisätuloja tai alentaa omia toimintakustannuksia. Ja vuokrattavia laitteita Kristina uskoo Suomesta löytyvän.

“Suomessa voisi sanoa olevan jopa pienoista yli-investointia laitteisiin”, Kristina mainitsee ja perustelee väitettänsä: “Suomessa keskikokoinen tila on kooltaan 44 hehtaaria ja tilalla on käytössä keskimäärin 2,9 traktoria. Kanadassa keskimääräinen tila on 332 hehtaaria ja käytössä on 3,5 traktoria. Harvaa työkonetta tarvitaan ympäri vuoden omalla tilalla ja kone voitaisiin saada tuottamaan lisää sitä toisille vuokraamalla. Kannattaa ottaa täysi hyöty laitteistosta ja tiloista joihon on investoinut. Satokausi on lyhyt ja useimmilla viljelijöillä työkoneiden tarve on samaan aikaan vuodesta, joten on ymmärrettävää, että tärkeimpien työkoneiden osalta pelataan varman päälle riskien minimoimiseksi. Toisaalta ei aivan ydintoimintaan liittyviä laitteita voisi olla järkevää vuokrata ja ruuhkakauden ulkopuolella löytää koneille ja tiloille uudenlaisia käyttötarkoituksia. SKED tarjoaakin uutta asiakaskuntaa myös maatilojen ulkopuolelta. Esimerkiksi traktorin voi lainata kaadettujen puiden kuljettamiseen tai lumitöihin sydäntalvellakin. Klapikoneen, lumiauran tai vaikkapa varastotilan vuokraaminen palveluna on varsin riskitöntä lisätulon tienaamista” Kristina kertoo ja kannustaa kokeilemaan palvelua. “Kaluston ja rakennusten tulisi ansaita paikkansa maatiloilla tuottamalla ympäri vuoden”, hän kiteyttää.

Uusi palvelu on heti testattavissa

Ilmoituksen silmäily ja jättäminen SKEDiin on ilmaista. Vuokratapahtuman yhteydessä SKED perii 10 % komission vuokraushinnasta (MTK:n ja SLC:n jäseniltä maksu on 9 %). SKED on suomalainen startup-yhtiö ja ensimmäisenä isompana yrityskumppanina vuokrauspalveluun mukaan on lähtenyt Ramirent, joka on poiminut valikoimistaan 170 vuokrattavaa laitetta SKEDin kautta löydettäviksi.

Sysart on ollut kehityskumppanina rakentamassa SKEDin laiteriippumatonta webversiota. Hankevetäjänä ja Lead Developerina projektissa on toiminut Joonas Haaparanta. Yhteistyö alkoi palvelun evaluoinnista ja uusimman version ratkaisuehdotuksen esittämisestä. Työhön on kuulunut UX-suunnittelua ja fronttikoodausta React PWA -toteutuksena.

“Joonas on supertyyppi! En ole aikaisemmin tavannut kehittäjää, jolla olisi vastaava taito kääntää liiketoiminnan tavoitteet teknisiksi vaatimuksiksi.”, Kristina kiittelee.

 

Tutustu SKEDiin!

Tai ota yhteyttä:

Kristina Sweet
CEO
SKED Oy
+358 44 303 4203
www.skedglobal.com
Twitter: @skedglobal

Kysy lisätietoja laiteriippumattomien verkkopalveluiden kehittämisestä:

Joonas Haaparanta

Frontend Ninja
joonas.haaparanta@sysart.fi

Mikko Airamaa

Technical Architect
mikko.airamaa@sysart.fi

Anssi Heijasto

Myynti Helsinki
+358 40 661 3857
anssi.heijasto@sysart.fi