Hyppää sisältöön

Palvelumuotoilu

Haluatko varmistaa, että palvelusi on käyttäjälähtöisesti suunniteltu? Muutosten tekeminen suunnitteluvaiheessa on nopeampaa ja edullisempaa kuin teknisen toteutuksen ollessa jo pitkällä. Siksi kehitystyö kannattaa aloittaa palvelumuotoilulla.

Digitaalisen palvelun palvelumuotoilussa kyse on ennen kaikkea kehitettävää palvelua koskevien omien ja asiakkaan oletusten haastamisesta dataa keräämällä ja asioita testaamalla.

Lähtökohtana on se, että kaikki havainnot ovat olettamuksia ennen kuin toisin todistetaan. Tästä syystä palvelumuotoiluhankkeessa on tärkeää kerätä palautetta ja dataa. Kerätyn tiedon pohjalta pystytään viemään palvelun kehitystä oikeaan suuntaan.

Käytännössä palvelumuotoiluprosessissa lähdetään usein liikkeelle todellisten käyttäjien tunnistamisesta ja validioimisesta. Olettamusten testaaminen voi käytännössä puolestaan tarkoittaa esimerkiksi markkina- ja käyttäjätutkimuksia tai vaikkapa analytiikan keräämistä testipalveluiden kautta. Palvelumuotoiluprojektiin liittyy tyypillisesti myös konseptin testausta ja mvp-tuotteen kehittämistä analytiikan keräämiseksi.

Kerätty tieto vaikuttaa niin palvelun kehittämiseen kuin vaikkapa markkinointiinkin. Kysymys on siitä, että palvelumuotoilun avulla varmistetaan tehtävän käyttäjien ja liiketoiminnan kannalta oikeita ratkaisuja.

Olemme auttaneet asiakkaitamme esimerkiksi seuraavissa asioissa:

  • Uusien verkko- ja mobiilipalveluiden kehitys
  • Palvelumuotoilu kehitystyön tukena
  • MVP:tja prototyyppien suunnittelu ja toteutus
  • Konseptointi ja tuotteistus
  • Käyttäjätestausten suunnittelu
  • Analytiikka

Tutustu palvelumuotoilun työpajoihimme

Näin toimimme:

Kokeilemme ketterästi

Protoilut ja kokeilut ilman toimittajaloukkua.

Avoimuus

Kuuntelemme toiveita ja ehdotamme rohkeasti eri ratkaisukeinoja.

Rohkeus

Haastamme asiakastamme ja itseämme muutokseen ja kehitykseen.

Osaamisen kehittäminen

Panostamme työaikaamme uuden opetteluun, jotta tuomme sinulle uusimman tiedon alalta. Yhteistyö Jos emme itse osaa tai ehdi, löydämme sinulle yhteistyöverkostostamme parhaan kumppanin.

Ota yhteyttä!