Saadaanko voittava kombinaatio yhdistämällä ohjelmistokehityksessä in-house ja alihankinta?

Ohjelmistokehityksessä in-house -osaaminen ja alihankinta tarjoavat organisaatiolle etuja. Kummallakin vaihtoehdolla on omat vahvuutensa erilaisissa tilanteissa, mutta entä jos nämä kaksi näkökulmaa yhdistettäisiin saumattomaksi kokonaisuudeksi? Voisiko yhdistelmä in-house -osaamista ja alihankintaa olla voittava resepti ohjelmistokehityksessä?

Organisaation omat osaajat ohjaavat strategisesti tärkeää kehitystyötä

Pitkäaikainen tarve tietylle osaamiselle tai teknologialle on syy investoida in-house asiantuntijoihin. Näin organisaatio voi hyödyntää asiantuntijoiden osaamista pitkällä aikavälillä ja varmistaa tarvittavan osaamisen jatkuvuuden. In-house asiantuntijat voivat kehittää syvällistä tietämystä organisaation tarpeista ja sitoutua organisaatioon, mikä voi johtaa parempiin ratkaisuihin ja tehokkaampaan työskentelyyn. Pitkäkestoisissa kehitystöissä sisäisen tiimin rekrytointi on myös kustannuksiltaan halvempaa kuin kaiken työn ulkoistaminen.

Erikoisosaamisen osalta in-house asiantuntijoiden palkkaaminen voi olla perusteltua, jos organisaatio tarvitsee hyvin erityistä tai räätälöityä osaamista, jota ei ole helposti saatavilla markkinoilta. Tällöin organisaatio voi varmistaa, että heillä on tarvittavaa asiantuntemusta omiin tarpeisiinsa sopivalla tavalla. Erikoisosaajien saaminen ulkoisilta palveluntarjoajilta tai alihankkijoilta voi olla haastavaa, ja in-house asiantuntijoiden palkkaaminen voi tarjota paremman hallinnan ja kontrollin tarvittavan osaamisen suhteen.

Organisaation ydintoimintojen osalta in-house asiantuntijatiimin rakentaminen ja heidän osaamiseensa luottaminen onkin suositeltavaa. Ydintoiminnot ovat organisaation keskeisiä ja strategisesti tärkeitä tehtäviä, joissa organisaatio haluaa säilyttää omistajuuden ja osaamisen. Nämä tehtävät voivat liittyä organisaation ydinliiketoiminnan kehittämiseen, tärkeiden tuotteiden tai palveluiden suunnitteluun ja toteutukseen sekä asiakassuhteiden hallintaan. Organisaatio voi haluta pitää nämä keskeiset tehtävät omissa käsissään varmistaakseen laadun, tietotaidon siirtymisen ja kilpailuedun säilymisen.

Alihankinnalla parannetaan kilpailukykyä ja riskienhallintaa

Yritysten on usein pohdittava, onko tietyn osaamisen hankkiminen in-house käyttöön järkevää työn jatkuvuuden kannalta ja kuinka paljon kyseistä osaamista tarvitaan tulevaisuudessa. Kiireellisissä projekteissa, joissa aikataulu on tiukka ja käynnistys on välitön, alihankinta voi olla pelastava vaihtoehto. Alihankinta tarjoaa tarvittavan erityisosaamisen nopeasti, joustavasti ja helposti ilman pitkää rekrytointi- ja perehdytysprosessia. Tämä varmistaa projektin sujuvan etenemisen ja mahdollistaa kilpailuedun saavuttamisen markkinoilla.

Toinen tilanne, jossa alihankinta on hyödyllistä, on silloin kun yrityksen omista henkilöistä on vaikea löytää tietyn teknologisen osa-alueen asiantuntijoita. Tässä tapauksessa alihankinta tuo mukanaan erityisosaamisen ja syvällisen ymmärryksen kyseisestä osa-alueesta. Tällä mahdollistetaan projektin vaatimusten täyttäminen ja yhteistyö tuo mahdollisuuksia myös in-house tiimin osaamisen kehittämiseen. 

Alihankinta auttaa myös riskienhallinnassa. Vaihtuvat tarpeet ovat osa yritysten arkipäivää. Alihankinnan käyttäminen tarjoaa joustavuutta, sillä palveluita voi hyödyntää tarpeen mukaan ilman sitoutumista pitkiin sopimuksiin. Työn tilaajana maksat alihankkijalle vain tehdyistä tunneista. Alihankinnan avulla resurssien kasvattaminen ja pienentäminen on yleensä nopeampaa ja helpompaa kuin in-house henkilöiden kanssa. Tämä auttaa yrityksiä sopeutumaan nopeasti muuttuviin markkinaolosuhteisiin ja auttaa hallitsemaan riskejä.

Voittava kombinaatio = omat osaajat + vahvistusta alihankinnasta

Yhdistämällä in-house -osaamisen ja alihankinnan, organisaatio voi saavuttaa parhaat tulokset ohjelmistokehityksessä. In-house -osaaminen tarjoaa vahvan perustan, pitkäaikaisen jatkuvuuden ja syvällisen ymmärryksen organisaation tarpeista. Alihankinta puolestaan tuo joustavuutta, nopeaa saatavuutta erityisosaamiseen ja auttaa riskienhallinnassa. Tämä yhdistelmä mahdollistaa organisaation reagoimisen nopeasti muuttuviin tarpeisiin ja tarjoaa kilpailuedun markkinoilla.

Edellinen
Edellinen

Tekninen velka, ei toivottu vieras joka ennemmin tai myöhemmin koputtaa ovella.

Seuraava
Seuraava

Mitä tarkoittaa se, että Sysartin eNPS (Employee Net Promoter Score eli työntekijöiden nettosuositteluindeksi) on 75?