Muutos syntyy oppimalla ja kokemuksia jakamalla.
Olemme kirjoittaneet vuosien saatossa kymmeniä, ellei satoja tarinoita ohjelmistoalalta, työnteon murroksesta, alan ilmiöistä ja ihmisistä. Jaamme avoimesti niin kasvukipumme kuin onnistumisemmekin.
Tiimi vai yksittäisiä konsultteja
Yleensä kannattaa aina valita parhaat konsultit mahdollisimman isosta joukosta. Poikkeuksen voi muodostaa, jos löytyy yhdessä toimimaan tottunut tiimi tai jos tarvitsee tiimin mukana tulevaa osaamista tehokkaista työskentelytavoista.
Projektien kuolema
Räätälöityjen projektien suhteellinen osuus tulee laskemaan. SaaS-ohjelmistojen esiinmarssi ja yritysten siirtyminen omaan ohjelmistokehitykseen ovat vahvoja ajureita.
EXIT-STRATEGIA ASIAKKAALLE
Hyvän exit-strategian kehittäminen on välttämätöntä kaikille yrityksille, jotka tekevät yhteistyötä ulkoisten kumppanien kanssa.
Exit-strategian avulla varmistetaan, että yritys pystyy jatkamaan toimintaansa, vaikka kumppanuus päättyisi äkillisesti tai kumppani ei täytä sovittuja ja asetettuja vaatimuksia.
Seuraavassa muutamia ohjeita, kuinka yritykset voivat valmistautua ja huolehtia siitä, etteivät ne joudu "kumppanilukkoon" ja pystyvät jatkamaan toimintaansa.
Liiketoimintakatsaus 2023
Sysartin vuosi 2023 tarjosi monenlaisia haasteita, mutta niistä selvittiin ja samalla saatiin rakennemuutokset tehtyä. Katsaus viime vuoteen.
Pitäisikö ohjelmistokehityksestä leikata?
Ohjelmistokehitys on nykypäivän liiketoiminnassa keskeisessä asemassa, ja sen merkitys voi korostua vaikeina aikoina.
Perhe on työelämässäkin ykkönen
Sysartilla on ihan normaalia, että perhe menee työn edelle. Blogissa lisää ajatuksia perhe- ja työelämän yhdistämisestä meillä.
Verkostoituminen hyödyttää kaikkia
Verkostoituminen auttaa vastaamaan asiakkaiden yhä monimuotoisempiin tarpeisiin. Samalla se hyödyttää myös työntekijöitä ja yritystä. Lyhyt kuvaus Sysartin verkostoitumisesta.
Onko Sysartin konsultti yksinäinen palkkasoturi vai osa tiivistä työyhteisöä?
Sysartilla yhteisöllisyyttä, niinkuin kaikkea muutakin, kehitetään yhdessä työntekijöiden kanssa. Mitä yhteisöllisyys meillä tarkoittaa ja miten aiomme kehittää sitä lähitulevaisuudessa?
Sysart luo nahkansa
Pitkän matkan varrella ei voi välttyä virheiltä tai huonoilta päätöksiltä. Tärkeintä on niiden tunnistaminen ja korjaaminen. Lyhyt kertomus Sysartin muutosprosessista.
Uusia tuulia ja kilpailuetua.
Uusia tuulia ja kilpailuetua.
Alihankinta on käsite, joka voi avata monia mahdollisuuksia organisaatiolle, mutta se jää usein suppeaksi näkemykseksi, jossa se mielletään pelkästään ulkoisten resurssien hankkimiseksi. Todellisuudessa alihankinta voi olla paljon enemmän kuin pelkkä toimeksianto. Se voi olla tilaisuus tuoda uusia ajatuksia, osaamista ja perspektiivejä tiimin toimintaan.
Meillä urapolku tarkoittaa jatkuvaa oppimista ja oman asiantuntijuuden syventämistä
Meillä ei ole perinteisiä urapolkuja, vaan urakehitys tapahtuu enemmänkin asiantuntijuuden syvenemisellä jatkuvan oppimisen kautta.
Tekninen velka, ei toivottu vieras joka ennemmin tai myöhemmin koputtaa ovella.
Tekninen velka: Miten se syntyy ja miten siihen tulisi suhtautua.
Saadaanko voittava kombinaatio yhdistämällä ohjelmistokehityksessä in-house ja alihankinta?
Ohjelmistokehitys in-house vai alihankintana? Entäpä jos yhdistäisimme molemmat parhaat puolet?
Mitä tarkoittaa se, että Sysartin eNPS (Employee Net Promoter Score eli työntekijöiden nettosuositteluindeksi) on 75?
Sysartin eNPS eli työntekijöiden nettosuositteluindeksi on 75. Mitä se tarkoittaa ja miten eNPS toimii työhyvinvoinnin mittauksessa?
Jutustelun kautta töihin - ostatko meidät?
Sysartilla olemme luopuneet jäykistä haastatteluista ja rekrykandien testaamisesta. Mieluiten tutustumme ihmiseen sellaisena kuin hän on.
Miksi annamme kaikille työntekijöillemme täydet palkalliset vapaat heti työsuhteen alusta?
Pelkäätkö, että jäät ilman lomia jos vaihdat työpaikkaa? Päätimme antaa kaikille uusille työntekijöille täydet lomat.
Haluatko tehdä töitä etänä, toimistolla vai joustavasti paikkaa vaihdellen?
Irtisanoimme henkilöstömme aloitteesta toimistomme vuokrasopimuksen ja siirryimme täysin etätyöhön. Mitä opimme kahden etätyövuoden aikana?