Millaista yhteistyömallia ja etuja tarjoamme freelancerille / työntekijällemme?

Sysart tarjoaa uramahdollisuuksia niin työyhteisöä kaipaaville kuin freelancerinakin toimiville kokeneille ohjelmistokehittäjille. Mitä eroa on yrittäjyyden ja työntekijyyden osalta palkassa, etuuksissa ja vastuissa? Avoimuuden nimissä kokosimme tähän taulukkoon keskeisimmät eroavaisuudet sen osalta, mitä yhteistyömallia ja etuuksia tarjoamme osaajille työntekijän tai yrittäjän roolissa.

Taulukko on koottu vuonna 2022. Maksut vaihtelevat vuosittain, joten kannattaa tarkistaa ajantasaiset tiedot omasta eläke- ja vakuutusyhtiöstä. Mutta toki tästä saa hyvät suuntaviivat eri yhteistyömallien vertailuun.
FREELANCERSYSARTIN TYÖNTEKIJÄ
Bruttopalkka87–89,5 % laskutuksestaEi takuupalkkaa50 % laskutuksesta (takuupalkka 3000 e) tai kuukauspalkka+bonus palkkamallimme mukaisesti.
Lakisääteinen eläkevakuutusFreelancer itse huolehtii YEL-vakuuttamisesta, maksu 18,8–25,6 % työtulosta. Työtulo on arvio yrittäjän työpanoksen arvosta kokonaisuutena.Sysart hoitaa vakuuttamisen.Työntekijän osuus maksusta 7,15–8,65 %.
Lakisääteinen sairaanhoito- ja päivärahamaksuFreelancer itse huolehtii, maksu 1,85 %Sysart vakuuttaa, työntekijältä peritään 1,71 % palkasta
TapaturmavakuutusVapaaehtoinen, freelancer itse huolehtii ja maksaaSysart maksaa työ- ja vapaa-ajan tapaturmavakuutuksen.
SairastuminenFreelancer hakee itse Kelan sairauspäivärahaan ja osasairauspäivärahaan.Palkallinen sairasloma voi olla työsuhteen kestosta riippuen 4–8 viikkoa. Tämän jälkeen työntekijä voi saada Kelan sairaus- tai osasairauspäivärahaa.Alle 10-vuotiaan lapsen tai alle 18-vuotiaan vammaisen lapsen sairastuessa äkillisesti maksetaan huoltajalle sairausajan palkkaa enintään 4 työpäivän poissaolon ajalta.
TyöterveyspalvelutFreelancer järjestää ja hakee mahdolliset KELA-korvaukset.Sysart maksaa laajat työterveyspalvelut. Sopimukseen kuuluu yleislääkärin ja työterveyslääkärin ja -hoitajan vastaanotot sekä erikoislääkärit työterveyslääkärin lähetteellä. Lääkärin tarvitsemat laboratorio-, röntgen- ja utraäänitutkimukset. Näöntarkastukset ja päätelasit. Digiklinikkapalvelut.
Työpiste ja työvälineetFreelancer sopii asiakkaan kanssa ja järjestää itse tarvittavat työvälineetTyöntekijä saa hankkia tarvitsemansa työvälineet (esim. tietokonetarvikkeet, kännykkä ja ergonomiatarvikkeet), ei erillistä lupaprosessia.Sysart hoitaa työtuolin ja sähkösäädettävän työpöydän yhteen työntekijän päätyöpisteekseen ilmoittamaan osoitteeseen.
LomatFreelancer voi pitää haluamansa määrän lomapäiviä, mutta hänelle ei kerry palkkaa noilta päiviltä.Täydet lomat (30 vrk / vuosi) heti työsuhteen alusta alkaen. Saat loma-ajalta täyden palkan ja lomarahan.
VanhempainvapaatKelasta haettava vanhempainpäiväraha määräytyy YEL-työtulon perusteella. Perusteena käytetään edellisenä vuonna valmistuneen verotuksen mukaista työtuloa.Työnantaja maksaa lapsen synnyttävälle työntekijälle lakimääräisen vanhempainvapaan yhteydessä palkan kolmelta kuukaudelta.Työnantaja maksaa työntekijälle, joka on lapsen toinen huoltaja (ei synnyttävä)vanhempainvapaan ajalta palkan luontoisetuineen kuuden arkipäivän jaksoon sisältyviltä työpäiviltä.Edellytyksenä palkallisille vanhempainvapaillle on, että työsuhde on yhdenjaksoisesti jatkunut vähintään viisi kuukautta ennen laskettua synnytysaikaaTyöntekijällä, joka on adoptoinut alle kouluikäisen lapsen, on oikeus saada kolmen kuukauden pituinen palkaton adoptointiloma.Työntekijä saa Kelasta vanhempainpäivärahaa palkattomien perhevapaiden ajalle.
Muut työsuhde-edutFreelancer järjestää ja maksaa.Lounasetu, puhelinetu, työmatkaetuus, työsuhdepyöräetu, liikunta- ja kulttuurisetelit sekä hierontaetuus, henkivakuutus.
KehittyminenYhteistyön alkaessa kartoitetaan osaamista ja ideaaliprojektia oman osaamisen kehittymisen kannalta. Projektin vaihtuessa päivitetään CV ja käydään keskustelut jatkosta. Opiskelu työprojektien ulkopuolella tapahtuu omakustanteisesti ja omalla ajalla.Puolivuosittaiset kehittymiskeskustelut.Kollegojen sparraus Techtalkien ja Slack-kanavien kautta.Kuukausipalkkalaisilla on mahdollisuus käyttää halutessaan 20 % työajasta kehittymiseen. Provisiopalkalla työskentelevien opiskeluajalta ei makseta palkkaa.Opiskeluun ei ole erillistä lupakäytäntöä, vaan kukin voi itse arvioida, miten ja mitä haluaa opiskella työnsä tueksi. Jokaisella on käytössä firman luottokortti, jota voi käyttää esim. kurssien ja kirjallisuuden hankintaan.
Muut palvelutSysart tukee asiakashankinnassa, markkinoinnissa ja myynnissä. Teemme sopimukset ja hoidamme asiakkaan laskuttamisen sekä palkkion maksun freelancerilleHR: mm. organisaatiokulttuurin ja työhyvinvoinnin kehittäminen, rekrytointi, palkanlaskentaTaloushallinto: kirjanpito ja laskutusMyynti- ja markkinointi: asiakashankinta, sopimukset
YhteisöllisyysFreelancerin omat verkostot.Työnantaja järjestää säännöllisesti yhteislounaita, afterwork-tilaisuuksia ja matkoja. Yhteislounailla lounaat myös kotiinkuljetuksella etätyötä tekeville. Kannustamme myös osallistumaan erilaisiin alan verkostoitumis- ja koulutustilaisuuksiin.
 

Edellinen
Edellinen

Saako freelancer jämäprojektit?

Seuraava
Seuraava

Tavoitteena tehdä asiakkaankin työstä tehokasta ja mukavaa