Hyppää sisältöön

5.9.2022

Saako freelancer jämäprojektit?

Kirjoittaja: Sysart

Saimme kysymyksen koskien omien työntekijöidemme ja freelancer-verkostomme välistä työnjakoa koskien: “Saako freelancer sen työn mikä omilta työntekijöiltänne jää yli määrällisesti tai sisällöllisesti? Ei liene hyvä, jos kuukausipalkkalaisilla on kalentereissa tyhjää tai ovat tyytymättömiä hommiensa sisältöön,  joten tarjoatteko asiakkuuksia freelancereille vasta jos työ ei omille mahtunut/kelvannut kalenteriin?”

Asiakas saa valita sopivimman

Kokemuksemme mukaan niin omat työntekijämme kuin freelancer- ja kumppaniverkostommekin asiantuntijat ovat tehokkaimmillaan, kun he pääsevät tekemään työtä, jonka kokevat merkitykselliseksi ja motivoivaksi. Kun mahdollistamme asiakkaan tarpeen ja tekijän mielihalujen kohtaamisen, tuloksena on hyvä tuottavuus, korkea laatu ja kaikinpuolinen tyytyväisyys.

Tästä syystä olemme rakentaneet vahvistus.fi-palvelun, jonne sekä omat vapautumassa olevat osaajamme että freelancer-verkostomme osaajat saavat julkisesti esille anonymisoidut CV:nsä. Lisäksi osaajat pääsevät omin sanoin kertomaan, millaisia tehtäviä haluaisivat seuraavassa projektissaan päästä tekemään. Potentiaali asiakas voi palveluun kirjautumatta selailla CV:itä ja tällöin ei siis mitenkään ole esillä se, onko kiinnostava profiili työntekijämme vai kumppanimme. Asiakkaan yhteydenotto yhdistetään suoraan sille osaajalle, ketä tiedustelu koskee.

Yhdessä tekemällä mahdollisuudet lisääntyvät

Suoraan Sysartille tulevat osaajakyselyt julkaisemme ensiksi Sysartin sisäisellä Slack-kanavalla. Tässä vaiheessa kyseisestä hankkeesta kiinnostuneet omat osaajamme voivat ilmaista halunsa osallistua liidin edistämiseen. Jos useampi henkilö on kiinnostunut samasta prospektista, he sopivat yhdessä myynnin kanssa millä kokoonpanolla asiaa ryhdytään edistämään. Jos sopivaa osaajaa ei ole omista riveistä vapautumassa, tekijää etsitään verkostosta.

Vahvistaaksemme mahdollisuuksia tarjota asiakkaille osaajia nopeasti ja joustavasti olemme  tietoisesti pyrkineet omaan friikkupankkiimme haalimaan myös sellaista osaamista, mitä meillä omien osaajiemme kautta ei ole tarjota. Kumppaniverkostostamme löytyy esim. palvelumuotoilijoita, data-analyytikkoja ja testaajia. Näin syntyy win–win -tilanne jossa sekä Sysart että kumppanimme yhdessä voivat tarjota osaamista laajemmin, kuin mihin itsellä yksinään olisi rahkeita.

Tulee mukaan kumppaniverkostoomme >>

Lue seuraavaksi: