Hyppää sisältöön

29.3.2022

Q&A: Sysartin palkkamalli

Kirjoittaja: Sysart

Palkkamallimme tarjoaa kullekin työntekijälle mahdollisuuden valita joko:

  • Provisiomallin, jossa työntekijä saa palkakseen 50 % omasta laskutuksestaan tai aina vähintään 3 000 € / kk. Tämä malli tarjoaa keskimäärin paremmat ansiot, mutta riski projektin löytymisestä jaetaan työnantajan kanssa.
  • Kuukausipalkkamallin, jossa saa korkean kuukausipalkan ja kohtuullisen henkilökohtaisesta laskutuksesta ja firman tuloksesta riippuvan kuukausibonuksen. Tämä malli tarjoaa turvallisen ja tasaisen hyvän tulotason.

Tähän blogipostaukseen kokoamme palkkamalliamme koskevia kysymyksiä vastauksineen. Artikkelin lopusta löytyy linkki palkkalaskuriin sekä lomake jolla voit lähettää oman kommenttisi tai kysymyksesi.

Kysymyksiä,  jotka liittyvät molempiin palkkamalleihin:

Mitä käy palkalle, jos ei ole projektia?

Jos ei ole projektia, silloin ei tule bonuksia. Kuukausipalkkamallissa silloin maksetaan peruspalkka. Provisiomallissa maksetaan takuupalkka, joka on 3000€/kk.

Voiko palkkamallista toiseen vaihtaa vapaasti?

Kyllä! Palkkamallia voi vaihtaa vuosittain. Valinta tehdään aina kuluvan vuoden syyskuun loppuun mennessä ja valittu malli tulee käyttöön seuraavan vuoden tammikuussa. Valittu palkkamalli on käytössä aina 12 kuukautta, jonka jälkeen sitä voi taas halutessaan vaihtaa.

Ovatko nämä pysyvät palkkamallit?

Palkkamallimme on kehitetty yhdessä työntekijöidemme kanssa ja tulemme niitä myös jatkossakin yhdessä kehittämään. Tarkastelemme palkkamallejamme vuosittain ja jos niissä koetaan epäkohtia tai kehitystarpeita, käynnistämme palkkamallin kehitysprojektin. Meidän työntekijänä olisitkin yksi palkkamallimme kehittäjistä.

Palkkamallin kehityksen perustana on aina seuraavat asiat:

  • oikeudenmukaisuus
  • läpinäkyvyys
  • vahva korrelaatio palkan ja bisneshyödyn välillä

Provisiopalkkaan liittyviä kysymyksiä:

Vähennetäänkö provisiopalkasta vielä työnantajan sivukulut?

Ei vähennetä. Provisiopalkkamallissa bruttopalkkasi on 50 % edellisen kuukauden toteutuneesta laskutuksesta. Jos esimerkiksi tuntilaskutushintasi on 100€ ja teet 150 tuntia laskutettavaa työtä, on bruttopalkkasi 7500€.

Saanko provisiopalkkaisena sairaslomalta tai arkipyhältä palkkaa?

Tottakai! Sinulle maksetaan arkipyhiltä tai sairaslomapäiviltä palkkaa edellisen lomavuoden (huhti-maaliskuu) keskipalkan mukaan. Aloittaessasi meillä keskipalkka lasketaan aluksi aloituspäivä-nykyhetki mukaisesti.

Miten provisiomallissa maksetaan loma-ajan palkka?

Loma-ajan palkka maksetaan edellisen lomavuoden (huhti-maaliskuu) keskipalkan mukaan.

 

Kuukausipalkkaan liittyviä kysymyksiä:

Mitkä asiat vaikuttavat omaan bonusprosenttiin kuukausipalkkamallissa?

Bonusprosenttiin vaikuttaa koko yrityksen laskutusaste ja laskuttavien konsulttien määrä. Laskutusasteemme pyörii yleensä välillä 80-95 %. Tällä hetkellä bonusprosentti on 6-7 %. Jos pääsemme tämän vuoden rekrytointitavoitteisiimme, bonusprosenttimme tulee olemaan 5-12 %.

Mitä on “yhteisten asioiden edistämiseksi tehty työ”?

Bonusta maksetaan kaikista laskuttamistasi tunneista 5–12 % riippuen koko firman laskutusasteesta. Bonusta kartuttaviksi tunneiksi lasketaan asiakkailta laskutettavan työn lisäksi kaikki yhteisten asioiden edistämiseksi tehty työ. Yhteisten asioiden edistämiseksi tehtyä työtä on esimerkiksi:

  • Rekrytointiprosessiin osallistuminen (Meillä konsultit vetävät esimerkiksi tekniset kakkoshaastattelut)
  • Toisten mentorointi
  • Yhteisten asioiden vetäminen ja valmistelu (Tällaisia voi olla esimerkiksi meidän kuukausittaisen Techtalksin vetäminen)
  • Markkinoinnissa auttaminen (esimerkiksi blogin kirjoittaminen)
  • Myyntiin osallistuminen (esimerkiksi asiakashaastattelut)

Miten voi vaikuttaa eniten suoraan omaan henkilökohtaiseen bonusmäärään?

Omaan henkilökohtaiseen bonusmäärään suoraan eniten vaikuttaa omien laskutettavien tuntien määrä. Lisäksi yrityksen kokonaislaskutusasteeseen on myös vaikutusta omalla laskutusasteella. Yrityksen kokonaislaskutusaste taas vaikuttaa bonusprosenttiin.

Tiedänkö tulevan kuukauden bonusprosentin valmiiksi?

Tulevan kuukauden bonusprosenttia ei tiedetä varmasti etukäteen, vaikka sitä projektitilanteen perusteella pystytään ennustamaan. Kaikki talous-, projekti-, laskutustiedot yms. on kuitenkin aina kaikkien saatavilla.

Pysyykö kuukausipalkkamallin peruspalkka muuttumattomana palkkauksen jälkeen?

Ei pysy. Peruspalkkaan tulee vuosittain automaattisesti kokemuskuukausikorotukset. Lisäksi voit milloin tahansa pyytää tarkistusta omalle peruspalkalle, jos koet osaamisesi kasvaneen ja esimerkiksi kykenisit ottamaan aiempaa isompaa roolia asiakkaalla. Peruspalkkasi ei kuitenkaan missään tilanteessa tule laskemaan, vaan aina nousemaan.

Mitä tuntihintoja käytätte kuukausipalkkamallin bonuslaskelmassa?

 

Helsinki Oulu
Tuleva asiantuntija

Henkilö, joka tarvitsee vielä säännöllisesti muiden osaajien tukea.

65 € 50 €
Asiantuntija

Henkilö, joka toimii osana isompaa tiimiä ilman laajempia vastuita tai yksin pienehkössä projektissa.

85 € 75 €
Konsultti

Henkilö, joka kykenee toimimaan liiketoiminnan ja teknologian välimaastossa.Usein hänen tekemisillään on suora vaikutus muiden ihmisten työhön.

95 € 85 €
Hankevetäjä

Henkilö, joka toimii projekteissa koodaavana hankevetäjänä ja joka vastaa asiakaslupauksen täyttymisestä sekä tiimin tehokkaasta toiminnasta.

95 € 85 €

Laskurissa on käytetty yllä olevia tuntihintoja. Tuntihinnat ovat kuitenkin odotusarvoja eri rooleille ja todellinen tuntihinta saattaa olla suurempi tai pienempi.

Testaa palkkalaskuriamme!

Löysitkö vastauksen kysymykseesi? Tällä lomakkeella voit lähettää meille kysymyksen tai kommentin palkkamalliamme koskien.
Lue seuraavaksi: