Hyppää sisältöön

18.10.2022

Mitä tapahtuu kun palkkamallia saa vaihtaa kerran vuodessa?

Kirjoittaja: Sysart

Vuosi sitten päätimme ottaa testiin uuden aikaisempaakin joustavamman palkkamallin. Tarjoamme ohjelmistokehittäjillemme mahdollisuuden kerran vuodessa valita oman palkkamallinsa näistä kahdesta vaihtoehdosta:

💶 Provisiomalli, jossa työntekijä saa palkakseen 50 % omasta laskutuksestaan tai aina vähintään 3 000 € / kk. Tämä malli tarjoaa keskimäärin paremmat ansiot, mutta riski projektin löytymisestä jaetaan työnantajan kanssa.

💶 Kuukausipalkkamalli, jossa saa korkean kuukausipalkan ja kohtuullisen henkilökohtaisesta laskutuksesta ja firman tuloksesta riippuvan kuukausibonuksen. Tämä malli tarjoaa turvallisen ja tasaisen hyvän tulotason.

Ilmoitus oman palkkamallin vaihtamisesta tulee tehdä syyskuun loppuun mennessä ja uusi palkkamalli astuu voimaan aina seuraavan vuoden alusta.

Yhä useampi valitsee provisiopalkan turvallisen kuukausipalkan sijasta

Ensimmäisellä palkkamallin valintakierroksella syyskuussa 2021 provisiopalkan valitsi noin 20 % työntekijöistä.  Syyskuussa 2022 provisiopalkan valinneiden osuus on noussut työyhteisössä jo yli 40 prosenttiin.

Työntekijät ovat tyytyväisiä palkkauksen kehitykseen. Full Stack Developer Kimmo Saapunki kertoo:
”Vaihdoin provisiomalliin kun se tuli saataville. Näkyy ihan mukavasti tilipussissa ja vuosipalkka nousi 64 000 eurosta 77 000 euroon. Samalla asiakkaalla samoja hommia olen molemmat vuodet tehnyt. Vois sanoa että tyytyväinen olen ”

Entä miten muutos vaikuttaa yhtiön tulokseen?
”Keskimääräinen palkkakustannus on hieman kasvanut. Tätä osittain kompensoi parantunut laskutusaste. Provisiopalkkaus lisää yhteistä insentiiviä löytää nopeasti uutta projekti ja priorisoida asiakastyötä”, toimitusjohtaja Petri Mäenpää summaa ja lisää:
”Yhteensattumaa tai ei, muutoksen jälkeen olemme onnistuneet hyvin houkuttelemaan uusia osaajia. Uusista työntekijöistä noin 60 %  on valinnut provisiopalkkauksen. Henkilöstön kasvun myötä liikevaihto tulee nousemaan selkeästi viime vuodesta.”

 

Selvitä laskurilla oma palkkasi meillä Tule mukaan porukkaamme!

 

 


Lue seuraavaksi: