Miksi annamme kaikille työntekijöillemme täydet palkalliset vapaat heti työsuhteen alusta?
Oletko joskus ajautunut tilanteeseen, jossa työpaikkaa vaihtaessasi ensimmäisenä työskentelyvuotena “lomat ovat palaneet”? Edellinen työnantajasi on maksanut pitämättömät lomat rahana, eikä uudessa työpaikassa ole tarjottu palkallisia vapaapäiviä ennen kuin niitä on ehtinyt kerryttämään firmassa työskentelemällä. Omalla työpaikallamme huomasimme pari vuotta sitten tilanteen olleen vieläkin katastrofaalisempi: olimme antaneet palkallisia lomia uusille työntekijöille sen mukaan, miten uusi tulija oli hoksannut asiasta neuvotella. Ei kovin reilua, vai mitä?
Ihmiset ansaitsevat oikeudenmukaisen ja tasa-arvoisen kohtelun – myös lomaoikeuksissa
“Nyt putosin hieman kärryiltä. Annetaanko noita palkallisia lisäpäiviä vapaata vuosilomien kylkeen ihan hyvää hyvyyttään? Eihän ensimmäisenä vuonna kerry koko lomaa. Ei sillä että valittaisin mutta olen aika hämmästynyt/kiitollinen”> Sysartin uuden työntekijän kommentti
Miksi sitten päätimme antaa kaikille uusille työntekijöille täydet lomaoikeudet riippumatta työpaikan vaihtamisen ajankohdasta?
- Poistetaan työpaikan vaihtamiseen liittyvää epävarmuutta. Optimointia työpaikan ajanvaihtokohdan suhteen ei tarvitse hakijan enää miettiä.
- Varmistetaan samat edut oikeudenmukaisesti kaikille ilman turhia neuvotteluprosesseja.
- Autetaan työn ja muun elämän tasapainossa pitämisessä.
- Asiakkaatkin hyötyvät, kun projekteihin tarttuvat asiantuntijat ovat lomillaan virkistyneitä. On tärkeää palautumisen kannalta, että lomat pidetään. Rahakorvaus ei palauta samalla tavoin kuin omaan hyvinvointiin satsattu aika.