Meillä urapolku tarkoittaa jatkuvaa oppimista ja oman asiantuntijuuden syventämistä

Toimimme täysin itse- ja yhteisöohjautuvasti, joten meillä ei ole ollenkaan pomoja, pikku pomoja, managereita tai millä nimellä kukakin haluaa perinteistä esihenkilön tai johtajan roolia kutsua. Tuosta syystä emme pysty tarjoamaan perinteisiä urapolkuja, joissa edetään esimerkiksi asiantuntijasta esihenkilön kautta johtajaksi. Meillä tuo urapolku sanana ei myöskään ehkä ole paras mahdollinen, sillä urakehitys tapahtuu enemmänkin asiantuntijuuden syvenemisellä jatkuvan oppimisen kautta.

Asiantuntijuuden syvenemisen sekä kokemuksen karttumisen myötä taas pääsee mukaan vaativampiin asiakasprojekteihin sekä vastuullisempiin rooleihin näissä projekteissa. Aluksi voi olla tiimijäsenenä ilman isompia vastuita, seuraavaksi vastata oman tiimin ja lopulta usean tiimin arkkitehtuurista, suunnittelupäätöksistä ja asiakaslupauksen toteutumisesta.

Miten konkreettisesti tuemme työntekijöitämme jatkuvan oppimisen matkalla?

Yksi lupaus työntekijöillemme on, että heidän osaamisensa ja asiantuntijuutensa sekä sitä kautta arvonsa työmarkkinoilla vahvistuu meillä työskennellessä. Olemmekin vuosien saatossa keskustelleet paljon oppimisesta sekä testailleet yhdessä erilaisia tapoja varmistaa jatkuva oppiminen ja asiantuntijana kehittyminen työssä. Tällä hetkellä ainakin alla luetellut asiat tukevat meillä jatkuvaa oppimista sekä asiantuntijuuden syvenemistä.

Kehittymistä tukeva projekti

Suurin osa oppimisesta tapahtuu työn ohessa, joten kriittisin asia on kehittymistä tukeva projekti. Pyrimmekin etsimään jokaiselle mahdollisimman hyvin omaa osaamista sekä tulevaisuuden oppimistavoitteita tukevan projektin.

Kehittymiskeskustelut

Käymme puolivuosittain jokaisen kanssa kehittymiskeskustelun, jonka yhtenä tarkoituksena on varmistaa projektin sopivuus. Lisäksi keskustellaan osaamisen nykytilasta, reflektoidaan mennyttä oppimisen näkökulmasta sekä keskustellaan tulevaisuuden oppimistavoitteista ja mietitään yhdessä, miten oppimistavoitteet voisi saavuttaa.

Vapaus valita itselleen sopiva tapa opiskella

Työ ohella oppimisen lisäksi oppimista tapahtuu tietysti myös puhtaasti opiskelemalla esimerkiksi kurssien, kirjojen tai alan tapahtumien kautta. Meillä jokainen saa vapaasti valita itselleen parhaan tavan opiskella. Maksamme mielellämme opiskelusta aiheutuneet kulut ja jokainen saa halutessaan myös firman luottokortin käyttöönsä helpottamaan hankintoja. 

Mahdollisuus käyttää jopa 20 % työajasta opiskeluun

Vapaa-aika on hyvä käyttää muuhun kuin työhön liittyviin asioihin. Siksi mahdollistamme työajalla opiskelun. Jokaisella on mahdollisuus käyttää jopa 20 % työajastaan uusien asioiden opiskeluun.

Yhteiset oppimishetket

Järjestämme säännöllisen epäsäännöllisesti yhteisiä oppimishetkiä. Usein joku toinen on jo konkari sellaisessa asiassa, mitä toinen haluaisi oppia. Toisaalta yhdessä oppimalla ja reflektoimalla opittaviin asioihin tulee aivan uusia näkökulmia tai oivalluksia. Pidämme erikseen Tech Talkseja teknisten asioiden ja Wellness Talkseja pehmeiden työelämätaitojen oppimista varten.

Kokeneet kollegat

Työntekijöidemme keskimääräinen kokemus alalta on 12 vuotta. Meiltä löytyy siis varsin iso määrä asiantuntijuutta talon sisältä. Omaan kehittymiseen tai työssä eteen tuleviin haasteisiin voikin aina pyytää tukea kokeneemmalta kollegalta.

Vaikka olemmekin löytäneet jo hyviä tapoja jatkuvan oppimisen tukemiseen, emme tietenkään ole tässä asiassa vieläkään valmiita, vaan kehitämme toimintaamme tämänkin osalta jatkuvasti.

Edellinen
Edellinen

Asiakkaalle tulevat hyödyt myynnin osallistuessa rekrytointiin

Seuraava
Seuraava

Tekninen velka, ei toivottu vieras joka ennemmin tai myöhemmin koputtaa ovella.