Hyppää sisältöön

1.6.2022

Tavoitteena tehdä asiakkaankin työstä tehokasta ja mukavaa

Kirjoittaja: Sysart

Sysartin osaajien joukkoon saimme alkuvuodesta kovan vahvistuksen, kun reilut 20 vuotta ohjelmistoalan työkokemusta omaava Jussi Hynninen liittyi porukkaamme. Jussi on Senior Full Stack Developer, joka taitaa niin arkkitehtuurin kuin järjestelmäintegraatiotkin. Jussin kiinnostuksen kohteisiin kuuluu myös työskentelytapojen kehittäminen eri organisaatioissa.

Miksi olet kiinnostunut devaamisen lisäksi myös toimintatapojen kehittämisestä?

“Olen ollut joskus tilanteissa, joissa kaikki ei ole mennyt ideaalisti. Mielestäni on tärkeää, ettei projekteissa haaskata omaa ja muiden aikaa siihen, että työtä tehdään tehottomasti. Työnteko on mielekästä silloin, kun ei ole työskentelytavoista johtuvia esteitä, jotka estävät saamasta asioita aikaiseksi”, Jussi kiteyttää syyt panostaa toimintatapojen arviointiin ja parantamiseen.

“Vaikka asioiden tekeminen ’oikein’ voi alkuun tuntua työläältä, usein hyvin mietitty kehitysprosessi itse asiassa vapauttaa tekijät tekemään työtään epäselvyyksien ratkomisen sijaan. Sitten on enää kyse siitä, että pistetään kädet saveen ja hoidetaan homma. Koska olemme asiantuntija-alalla, on tärkeää panostaa siihen, että kollegat pääsevät parhaalla mahdollisella tavalla käyttämään tietämystään ja kykyjään kehitysprosessissa sekä oppimaan jatkuvasti uutta. Ei kukaan edisty omalla urallaan, jos jää yksinään paikalle junnaamaan”, Jussi summaa kokemuksiaan.

Miten päädyit töihin Sysartille ja millaista työtä teet nyt?

“Sysartilta Elmiina kontaktoi minua LinkedInissä noin 1,5 vuotta sitten. Työpaikan vaihto ei ollut tuolloin ajankohtainen, mutta kun asiaan palattiin myöhemmin, olikin tilanne jo toinen.

Alle kuukauden päästä Sysartilla aloittamisesta olin jo uudessa projektissa, jossa johdan asiakkaan tiimissä ohjelmistokehitystä ja teen arkkitehtuurityötä. Kyseessä on iso kehityshanke, jossa pääsee tekemään kehitystyötä pitkäjänteisesti.”

“Nykyinen asiakkaani toimii sektorilla, johon en ollut aiemmin sen syvällisemmin tutustunut. Opin jatkuvasti uutta toimintatavoista ja vaatimuksista toimialan ohjelmistokehitykselle ja kohtaan monialaisesti ihmisiä erilaisilla osaamistaustoilla. Tätä kautta saa paljon uusia näkökulmia, joista ohjelmistokehitystyötä voi lähestyä. Tavoitteeni on, että kykenisin omassa roolissa päivittäisessä työssä mahdollistamaan toisten ja itseni kehittymistä niin, että työnteko olisi jatkossakin sekä tehokasta että mukavaa”, Jussi kertoo työstään.

Miltä Sysartin sisällä touhu näyttää?

“Porukka on rentoa mutta osaavaa. Ilmapiiri on avoin. Tämä sopii tyypille, jolla on avoin mieli ja halu kehittyä itsenäisesti”, Jussi kiteyttää.

 

 

 


Lue seuraavaksi: